VIDEO: Zeci de amenzi aplicate participanților la trafic, în urma unei acțiuni a polițiștilor

0
1091

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea au desfășurat vineri, începând cu ora 6.00, o acțiune pe raza municipiului Focșani, pe mai multe etape. În intervalul orar 8:00-10:00, ei au acționat pe linia abaterilor săvârșite de pietoni. De asemenea, au fost verificați atât conducători auto pe linia de transport de mărfuri, cât și conducători auto pe linia de transport persoane.

Polițiștii au identificat, vineri dimineață, un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, un șofer al unui microbuz de persoane care avea permisul reținut și un conducător al unei autoutilitare neînmatriculate. Comisar șef Cătălin Stegărescu, șeful Serviciului Rutier, a declarat că în ceea ce privește pietonii, s-a acționat „în regim de patrulare, practic, nu mai stăm în puncte fixe și acționăm pe principalele artere de circulație de pe raza municipiului Focșani, unde urmărim respectarea regulilor de circulație de către pietoni”.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Vrancea, în prima etapă, în intervalul 6.00-8.00, s-a acționat la toate intrările/ ieșirile din municipiu; în intervalele orare 08.00-10.00 și 15.00-17.00 oamenii legii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și a indisciplinei bicicliștilor și căruțașilor. „Abaterile participanţilor la trafic au impus aplicarea a 64 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pietonilor. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, a fost reţinut un permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

La ora 08.05, polițiștii au depistat un bărbat, din județul Buzău, în timp ce conducea o autoutilitară pe Bulevardul București, din municipiul Focșani, care era radiată din circulație din cursul lunii octombrie 2018.

La ora 6.55, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un microbuz transport persoane pe Bulevardul Brăilei, deși avea acest drept suspendat.

Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale.

Un conducător auto a fost depistat în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat“, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here