Un șofer din Nereju, rănit grav în urma exploziei unui cauciuc, A MURIT într-un spital din București

0
6884

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Nereju, rănit grav la finele lunii martie în urma exploziei unui cauciuc, a decedat joi într-un spital din București.

Pe 27 martie, bărbatul a fost transportat în stare gravă la UPU Focșani, după ce i-a explodat un cauciuc în față. Nefericitul eveniment s-a petrecut pe raza localității Nereju, după ce bărbatul, șofer pe un camion, ar fi oprit să schimbe o roată care făcuse pană. În timp ce manevra roata, cauciucul ar fi explodat, iar o bucată de metal s-ar fi desprins de pe marginea acestuia și l-ar fi lovit în zona capului. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean, cu diagnosticul „politraumatism, traumatism facial deschis și traumatism toracic”. Pacientul a fost dus direct în sala de operații, fiind supus de urgență unei intervenții chirurgicale. Ulterior, el a fost transferat la București, în comă, scor Glasgow 9 puncte, unde a și decedat.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea ne-au transmis că au demarat cercetările în acest caz. „Noi am preluat cercetarea ca urmare a producerii decesului, pentru că până la deces cercetarea este efectuată de firma angajatoare. De astăzi (n.r.-vineri) am preluat noi cercetarea. Noi am fost la fața locului și după producerea evenimentului și vom ajunge din nou pentru a ridica toată documentația de la firmă, de la spital, de la Poliție. Este vorba despre o firmă din județul Vrancea, comuna Nereju, care nu a mai avut accidente. O să vedem exact ce s-a întâmplat, se pare că atunci nu au fost găsite persoane care să dea detalii despre cele petrecute, iar în funcție de ceea ce a constatat poliția, pentru că am făcut împreună anumite verificări atunci, se va stabili modul în care s-a produs și cauzele. Am trimis solicitările pentru București și Mina Minovici, o să dureze un pic până când se vor elibera toate aceste documente, astfel încât să putem finaliza dosarul de cercetare. În astfel de cazuri se stabilește cauza producerii, se stabilesc vinovații, se stabilesc sancțiunile contravenționale în cazul în care s-au constatat încălcări, iar dosarul în original pleacă la Parchetul județean pentru continuarea cercetărilor sub aspectul infracțiunilor pe care ei le constată sau nu. După finalizarea încadrării de către Parchet și a cercetării penale, vom aplica și noi sancțiunile contravenționale”, ne-a declarat Sebastian Ciocan, inspector adjunct al ITM Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here