GALERIE FOTO: “Educația digitală – cheia interdisciplinarității”, eveniment organizat la Gugești

0
300

Educația digitală – cheia interdisciplinarității – eveniment județean organizat în cadrul programului național Digitaliada –

La Școala Gimnazială “Alexandru Vlahuță” Gugești, județul Vrancea, a avut loc vineri, 12 aprilie 2019, evenimentul județean “Educația digitală – cheia interdisciplinarității”, eveniment organizat în cadrul programului național Digitaliada.

Agenda evenimentului a cuprins prezentarea programului, cu accent pe conținutul digital dezvoltat în cadrul Digitaliada și pe rezultatele obținute în cele trei ediții de până acum, o dezbatere pe tema educației digitale și a rolului său în abordarea interdisciplinară la clasă, o demonstrație de utilizare a instrumentelor digitale realizată de elevii clasei a VI-a ai școlii, folosind aplicațiile Math Tests, Angles, Areas, precum și o activitate digitală interactivă folosind aplicația Quizizz. Tot vineri, școala din Gugești a găzduit și cercul metodic al profesorilor de TIC din județ, coordonat de către profesorul de TIC, Valentin Grecu. Domnul profesor le-a arătat colegilor profesori cum folosește la clasă aplicațiile de testare Kahoot și Socrative.

Printre cei peste 100 de participanți la evenimentul județean s-au numărat inspectorul școlar general și inspectorul școlar general adjunct din județul Vrancea, primari și reprezentanți ai autorităților locale, directori și profesori din școli și licee din județul Vrancea, elevi, precum și părinți ai elevilor.

Doamna director a școlii, Anca Grecu, a precizat că „Prin acest eveniment, ne-am dorit să diseminăm în rândul autorităților locale și a colegilor profesori din județ beneficiile utilizării instrumentelor digitale la clasă și, totodată, ce înseamnă Digitaliada pentru o școală din mediul rural. Trebuie să admitem faptul că educația digitală este cheia pentru viitorul copiilor, de aceea trebuie să îi pregătim în acest sens. Primarul comunei noastre, Vasile Vatră, și-a exprimat dorința ca toți elevii de gimnaziu ai școlii din Gugești să beneficieze de tablete și de conținut digital, astfel că s-a arătat deschis unei colaborări cu echipa Digitaliada și chiar a precizat că o să prevadă bani în bugetul comunei de anul viitor pentru suplimentarea numărului de tablete”.

Interesat de tot ceea ce se întâmplă în școlile din județ, inspectorul școlar general adjunct, Aurel Șelaru, a menționat: “Știu că ne aflăm printre cele trei județe din țară unde Digitaliada se implementează în trei unități școlare. Inspectoratul școlar județean Vrancea susține inițiativele de acest gen, care nu fac decât să le dezvolte elevilor cunoștințe și abilități care să îi ajute atât în școală, cât și ulterior, în viitoarele cariere. Noi ne dorim ca toți colegii profesori din județ să primească formare digitală deoarece trebuie să ținem pasul cu schimbarea și să venim în sprijinul copiilor. Cu ocazia evenimentului de astăzi am văzut că și elevii pot fi profesori și pot să ne învețe lucruri“.

Pentru mai multe informații despre Școala Gimnazială Gugești, accesați:

Material text și video despre Școala Gimnazială Gugești – https://bit.ly/2JFrDKr

Interviu cu Anca Grecu, directorul școlii – https://bit.ly/2v39TTD

Interviu cu Rică Zaharia, profesor de matematică – https://bit.ly/2LJfvwZ

 

Comunicat de presă, 12 aprilie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here