Diplomă de la Poliție pentru o femeie care a găsit o PUNGĂ CU BANI și a înmânat-o oamenilor legii

0
580

Dana Gheorma, angajată ca îngrijitoare la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“ din Focșani a găsit vineri, în drum spre serviciu, o pungă cu bani. „Veneam la școală și vis-a-vis de benzinăria Lukoil, este o patiserie. Am intrat să îmi cumpăr niște fursecuri ca să le mănânc la școală. După ce am ieșit de acolo și am coborât pe scări, am văzut o pungă cu bani în ea. M-am uitat în stânga, m-am uitat în dreapta, am luat punga și așteptam poate se întoarce după ea cineva. După, am hotărât să mă duc la școală să anunț colegii. Ajunsă la școală, le-am povestit de îndată colegilor și i-am întrebat ce trebuie să fac. Am decis să o așteptăm pe doamna director, dar pentru că dumneaei avea o activitate legată de cercul pedagogic la care trebuia să fie prezentă, un coleg a sunat la poliție. Mi s-au luat declarații, mi s-au făcut poze și în același timp cu polițiștii am văzut și eu că în pungă erau 850 de lei. Până la venirea poliției eu nu am deschis punga. Mi s-a spus că o să primesc de la Poliție o diplomă de merit, dar eu nu consider că am făcut ceva extraordinar. Era normal ca acea pungă să ajungă la persoana care a pierdut-o. Mai ales că se apropie sărbătorile, suntem în post și trebuie să facem fapte bune. Mă bucur din suflet că banii vor ajunge la cel care i-a pierdut. O să se bucure acum de sfintele sărbători“, ne-a declarat Dana Gheorma.

Profesoara Luminița Balaban, directoarea unității de învățământ, ne-a declarat că Dana Gheorma este o angajată a Colegiului de foarte mulți ani, este o persoană credincioasă, are un caracter ales și prin fapta pe care a făcut-o vineri a dovedit că este un om sufletist și bun. „Deși nu este cadru didactic, ci îngrijitor, este o persoană foarte implicată în educația elevilor pe timpul pauzei. Le dă sfaturi bune, îi învață lucruri frumoase, le vorbește frumos. Este o persoană foarte atentă la detalii și implicată. Copilul doamnei ne-a fost elev, un copil foarte conștiincios, deci putem spune că este o persoană apropiată nouă“, a declarat Luminița Balaban.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al IPJ Vrancea, „o femeie, în vârstă de 57 de  ani,  din comuna Broșteni, ce a găsit o pungă din plastic cu suma de 850 de lei, pe strada Republicii din municipiul Focșani, a sesizat imediat polițiștii de proximitate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana care pierduse suma de bani, respectiv un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Focșani.

Pentru conduita adoptată și promovarea actelor de acest gen, femeia a fost invitată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea unde i-a fost înmânată o diplomă în semn de prețuire și recunoștință pentru promovarea valorilor morale în societate. Reamintim vrâncenilor faptul că, potrivit art. 243, alin.1 din Codul Penal Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor reprezintă fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Poliţia vrânceană mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și vin în sprijinul oamenilor legii!”.

Respect și felicitări, doamnă Dana Gheorma! Sunteți un exemplu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here