ULTIMA ORĂ! Pungă cu bani găsită de o angajată a Colegiului Auto „Traian Vuia“, înmânată poliției

0
4383

O femeie în vârstă de 58 ani, angajată a Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia“, ca îngrijitoare, a găsit în drum spre serviciu o pungă cu bani. Dimineața când se îndrepta spre serviciu, a intrat într-un magazin cu produse de patiserie pentru ași cumpăra ceva de mâncare, iar când a ieșit din magazin, după ce a coborât scările, a văzut o pungă transparentă prin care se vedea că sunt bani. A luat punga și a așteptat să vadă dacă vine cineva, dacă se întoarce careva după ea. După ce a așteptat puțin cu punga în mână, s-a dus la serviciu și imediat cum a intrat în școală, le-a povestit colegilor. A întrebat ce trebuie să facă prima dată. Inițial au hotărât să o aștepte pe Luminița Balaban, directoarea școlii, ca să sune dumneaei la poliție dar pentru că astăzi sunt activități specifice cercului pedagogic și doamna director era prezentă la un eveniment, un alt coleg a anunțat poliția.

După ce poliția a venit, doamnei Dana Gheorma i s-au luat declarații și abia atunci, odată cu polițiștii, a aflat că în punga găsită de ea pe stradă era suma de 850 de lei și un monetar. Comisarul-șef Remus Nica, șeful IPJ Vrancea, i-a transmis doamnei că este așteptată la sediul de poliție pentru a-i fi oferită o diplomă de merit, ce i se va acorda în semn de mulțumire pentru fapta sa.

Luminița Balaban, directoarea unității de învățământ, ne-a declarat că Dana Gheorma este o angajată a Colegiului de foarte mulți ani, este o persoană credincioasă, are un caracter ales și prin fapta pe care a făcut-o astăzi a dovedit că este un om sufletist și bun. „Dana Gheorma este angajată la noi de mai mulți ani și ne-a dovedit tuturor că are un caracter ales și este o persoană deosebită. Deși nu este cadru didactic, ci îngrijitor, este o persoană foarte implicată în educația elevilor pe timpul pauzei. Le dă sfaturi bune, îi învață lucruri frumoase, le vorbește frumos. Este o persoană foarte atentă la detalii și implicată. Copilul doamnei ne-a fost elev, un copil foarte conștiincios, deci putem spune că este o persoană apropiată nouă“, a declarat Luminița Balaban.

Dana Gheorma se bucură că a găsit punga pentru că așa știe că va ajunge la persoana care îi aparține. Poate dacă o găsea altcineva, acei bani nu mai erau de găsit. Fiind o femeie credincioasă, consideră că a făcut un gest normal, prin care a adus bucurie persoanei care a pierdut această sumă de bani. „Veneam la școală și vis-a-vis de benzinăria Lukoil, este o patiserie. Am intrat să îmi cumpăr niște fursecuri ca să le mănânc la școală. După ce am ieșit de acolo și am coborât pe scări, am văzut o pungă cu bani în ea. M-am uitat în stânga, m-am uitat în dreapta, am luat punga și așteptam poate se întoarce după ea cineva. După, am hotărât să mă duc la școală să anunț colegii. Ajunsă la școală, le-am povestit de îndată colegilor și i-am întrebat ce trebuie să fac. Am decis să o așteptăm pe doamna director, dar pentru că dumneaei avea o activitate la care trebuia să fie prezentă, un coleg a sunat la poliție. Mi s-au luat declarații, mi s-au făcut poze și în același timp cu polițiștii am văzut și eu că în pungă erau 850 de lei. Până la venirea poliției eu nu am deschis punga. Domnul Remus Nica mi-a spus că o să îmi dea o diplomă de merit, dar eu nu consider că am făcut ceva extraordinar. Era normal ca acea pungă să ajungă la persoana care a pierdut-o. Mai ales că se apropie sărbătorile, suntem în post și trebuie să facem fapte bune. Mă bucur din suflet că banii vor ajunge la cel care i-a pierdut. O să se bucure acum de sfintele sărbători“ a declarat Dana Gheorma, persoana care a găsit punga cu bani.

Respect și felicitări! Sunteți un exemplu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here