GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii au câștigat în premieră în fața Lieștiului!

0
347

 

  • Sporting – CSM Focșani 2007 0-1 (0-1)

 

Echipe

CSM Focșani 2007: Dogaru – Petrescu, Panaite, Salaoru, Mihai – Remus Popa 72 (Paizan), Săpunaru, Lupu (63 Sterian), Pădineanu (80 Dediu) – Predoiu, Pasăre (90 Lăudatu).

Sporting Liești: Vădeanu – Anastasie, Dima, Mihu, Stan – Iancu, Munchiu, Sevastian, Maftei – Dumitru, Bîrlădeanu. Rezerve: Vicol, Bahnașu, Constantinescu, Manea, Năstăsie, Nica, Dănilă.

 

           CSM Focșani 2007 a câștigat, miercuri, jocul disputat în deplasare cu Sporting Liești în etapa a 22-a a campionatului Ligii a III-a. Ca un amănunt statistic: este prima victorie a focșănenilor într-un meci oficial dintre cele cele două formații care au fost bune partenere de jocuri de pregătire, în care încă de pe când CSM 2007 era în Liga a IV-a.

În toamnă, pe Milcovul, a fost 1-1, însă parcursul echipei Focșaniului la un nivel constant bun în retur o indica drept favorită la câștigarea celor trei puncte în meciul din urmă cu două zile. Iar fotbaliștii pregătiți de Vasile Burgă și Adrian Toma au confirmat așteptările impunându-se la Liești cu 1-0. Diferența de scor a fost minimă, pentru că și jocul a fost echilibrat, ocaziile de gol alternând de la o poartă la cealaltă. Primii aproape de deschiderea scorului au fost oaspeții, în minutul 5, când după lovitura liberă bătută de Mihai și cornerul care i-a urmat, executat de Lupu, Salaoru a reluat mingea cu capul de la 8 metri, dar peste poarta lui Vădeanu.

Lieștenii au răspuns prin Iancu, care a pătruns în zonă centrală a careului de unde a șutat puternic, însă Dogaru a apărat. În minutul 22, Predoiu a aruncat peste apărătorii adverși mingea pentru Pasăre care a plecat spre gol, a fost faultat în careu și din penaltiul care a urmat Remus Popa a făcut 0-1! Două minute mai târziu, Popa a șutat razant cu transversala porții echipei gazdă care a răspuns prin acțiunile periculoase ale lui Mihu – șut din 10 metri și Bârlădeanu – lovitură cu capul, dar de fiecare dată Dogaru s-a opus golului. În minutul 35, o combinație a lui Pasăre cu Predoiu i-a oferit celui de-al doilea ocazia șutului rămas fără rezultat pentru ca în minutul 42, același Predoiu să trimită mingea din lovitură liberă de la 25 de metri în stâlpul din dreapta al porții Sporting-ului.

În partea a doua a întâlnirii, pe o ploaie măruntă, jocul a avut acelelași caracteristici. Pasăre a reluat mingea pe lângă poartă în minutul 50, în minutul 61, Vădeanu s-a remarcat la mingea trimisă de Pădineanu după combinația cu Predoiu. Lieștenii au fost aproape de egalare la mingea șutată în bară de Sevastian din lovitură liberă în minutul 65. După ce Pasăre a obținut doar corner în minutul 70, au urmat ocaziile de gol ale lui Mihu, Constantinescu și Bîrlădeanu, din minutele 72, 76 și 87, neutralizate de Dogaru, excelent în meciul de la Liești. Ultima șansă de gol a aparținut oaspeților în minutul 90+1 când Paizan, lansat de Sterian, a fost deposedat de minge înainte de a finaliza cu șut!

Este de remarcat că vârfurile de atac ale Focșaniului au ajuns la un bun nivel de armonizare, mai multe dintre ultimele goluri ale echipei rezultând din colaborarea dintre Predoiu și Pasăre și că antrenorii Vasile Burgă și AdrianToma i-au adus pe fotbaliștii foarte tineri la nivelul la care pot face față rigorilor Ligii a III-a. Meciul de la Liești a fost început cu cinci iar până la final au evoluat lam oaspeți opt jucători sub 20 de ani.

După joc, președintele secției de fotbal a CSM Focșani 2007, Gheorghe Căldare Moldovan, mi-a declarat: ”A fost un meci dificil, cu o echipă bună, dar am obținut o victorie meritată. Echipa mulțumește celor 25 de suporteri care au încurajat-o continuu, chiar și pe ploaie, oferind un consistent sprijin în câștigarea meciului!”

          Mâine, 13 aprilie, de la ora 17:00, CSM Focșani 2007 va juca pe Milcovul cu Suporter Club Oțelul Galați.               

Rezultatele și marcatorii etapei

CSM Paşcani – Bucovina Rădăuţi 2-2 (1-1). Au marcat Sinescu, minutul 32, Zaremba, minutul 62, respectiv Busuioc, minutul 30, Cerlincă, minutul 42.

Ştiinţa Miroslava – FC Botoşani 2 2-0 (1-0). Au marcat Viorică, minutul 17, Sandu, minutul 51.

CSM Rîmnicu Sărat – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ 2-2 (1-0). Au marcat Lungoci, minutul 15, Bobe, minutul 90+3, respectiv, Pîntea, minutul 52, Oteliţă, minutul 80.

Sănătatea Darabani – SCM Gloria Buzău 0-6 (0-2). Au marcat Danci, minutul 29, Konate, minutul 39, Chipirliu, minutele 62, 72, 81, Cazan, minutul 88.

Suporter Club Oţelul Galaţi – Şomuz Fălticeni 0-1 (0-0). A marcat Cotoară, minutul 90+2.

Sporting Lieşti – CSM Focşani 0-1 (0-1). A marcat Remus Popa, minutul 22.

Metalul Buzău – Foresta Suceava 1-1 (0-0). Au marcat Ispir, minutul 88 respectiv  Martin, minutul 69.

Clasament:1. Gloria Buzău – 59 puncte; 2. ACS Suporter Club Oțelul Galați – 46 puncte; 3. Bucovina Radăuți -41 puncte; 4. Știința Miroslava – 40 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 34 puncte; 6. Foresta Suceava – 31 puncte; 7. Sporting Liești – 30 puncte; 8. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț – 30 puncte; 9. Metalul Buzău – 26 puncte; 10. KSE Târgu Secuiesc – 20 puncte; 11. Șomuz Fălticeni – 20 puncte; 12. FC Botoșani 2 – 18 puncte; 13. CSM Pașcani – 18 puncte; 14. CSM Rîmnicu Sărat – 14 puncte; 15. Sănătatea Darabani – 8 puncte.

          Foto: facebook Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here