Elevii din Pufești, excursie în Republica Moldova, la Salvamont și la Muzeul Băncii Naționale a României în cadrul Școlii Altfel

0
192
bdr

Pentru copiii din Pufești, săptămâna viitoare se anunță a fi plină de evenimete. Noutatea acestui program educațional va consta în faptul că va fi accesibil nu doar elevilor, ci și profesorilor sau cadrelor didactice din alte unități, instituția de învățământ din Pufești fiind și o creatoare de evenimente.

Pentru cadrele didactice din Pufești, activitățile vor începe încă de duminică, 14 aprilie, când aceștia vor pleca spre Republica Moldova, într-o vizită de cunoaștere și de reîntâlnire cu ai lor colegi din localitatea Brăviceni, ca o continuare a proiectului educațional cultural DOR. Luni, elevii vor participa la activități interactive de tip wildlife, sub îndrumarea specialiștilor de la ACDB, marți vor afla cum să se apere de pericole de la polițiștii locali, iar miercuri vor pleca într-o vizită la Salvamont Vrancea. Copiii vor mai vedea „lumea luată în râs” de către renumitul caricaturist Constantin Pavel. În ziua de vineri, 19 aprilie, vor desfășura un proiect educațional ce vizează educația financiară. Acesta va consta în vizitarea Muzeului Băncii Naționale a României, Sala Tezaurului de la Muzeul Național de Istorie a României.

Tot pe tema economiei vor avea o întrevedere cu Adriana Istrate, economistă, care a stabilit record mondial în domeniul sportiv, fiind prima româncă ce a alergat și câștigat un ultramaraton în Antarctica. Întrevederea va avea loc la Școala „Regina Maria” din București, împreună cu elevii de acolo. Elevii  pufeșteni vor mai avea o surpriză: se vor întoarce acasă împreună cu înotătorul Ion Lazarenco Tiron, ce va veni tocmai din Irlanda pentru a participa, a doua zi, la Simpozionul Ziua Pământului. Această activitate este organizată de Școala din Pufești în parteneriat cu filiala Vrancea a Societății de Geografie din România și Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud. La această manifestare sunt așteptați toți iubitorii planetei Terra. Vor mai fi și invitați surpriză, printre care Vasile Oșean, ce a traversat Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, profesori universitari și oficiali de la Ambasada Moldovei.

„Am evidențiat activitățile deosebite, dar la fiecare clasă, fiecare cadru didactic va avea activități specifice, ateliere de lucru. Nu trebuie să mai avem păreri preconcepute, cum că ar fi școli bune și altele… În toate unitățile de învățământ, cadrele didactice pun suflet în tot ce fac, iar Pufeștiul este o dovadă vie”, a precizat profesor doctor Nicolae Damian, directorul unității de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here