Elevii din Gugești învață matematică utilizând tabletele, în cadrul programului Digitaliada

0
486

Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ Gugești și Fundația Orange organizează evenimentul județean „Educație digitală pentru o competență transversală“ din cadrul programului național Digitaliada. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 11.00, la Căminul Cultural „Prof. Nicolae Ciorăscu“ Gugești și la el vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, directori, primari, profesori de matematică, informatică și chimie, părinți.

Participanții la eveniment vor descoperi felul în care profesorii au integrat metodele digitale cu cele clasice la materii predate în gimnaziu, cultivând astfel însușirea unei competențe transversale foarte necesare elevilor, dar și felul în care aceștia au răspuns la provocare. De menționat că din septembrie 2017, școala din Gugești face parte din familia școlilor Digitaliada, program dezvoltat de Fundația Orange pentru a susține educația digitală în România. În același an, în programul Digitaliada a intrat și școala din Chiojdeni, iar cea de-a treia școală Digitaliada din județul Vrancea este cea de la Tîmboești, una dintre cele 10 școli selectate în competiția din 2018.

La începutul anului școlar curent, directoarea școlii din Gugești, Anca Grecu, preciza că: „Elevii sunt extrem de încântați de proiect, sunt mult mai receptivi la ore, au căpătat mai multă încredere în ei și așteaptă, de fiecare dată, cu emoții constructive orele de matematică. Digitaliada ne demonstrează că este normal ca tehnologia să facă parte din procesul de învățare”.

 

Programul evenimentului ce are loc astăzi, va cuprinde:

– prezentarea proiectului, a conținutului digital creat în cadrul programului – pentru gimnaziu, materiile matematică și TIC, a aplicațiilor digitale folosite la clasă și a rezultatelor obținute în cele trei ediții de până acum;

– demonstrație practică de utilizare a instrumentelor digitale – realizată de elevi ai școlii din Gugești, coordonați de profesorii de matematică Vasilica Crețu și Rică Zaharia

– activitate digitală interactivă – coordonată de Valentin Grecu, profesor de TIC;

– dezbatere pe tema educației digitale și a rolului său în abordarea interdisciplinară la clasă.

„Profesorii Digitaliada sunt deschizători de drumuri în ceea ce privește educația digitală în România. Există școli care au solicitat să participe cu proprii elevi la ore demonstrative de matematică pe tablete, ținute de profesorii noștri. În 3 ani, Digitaliada a creat o comunitate națională și, în același timp, a condus la crearea unei comunități online în jurul platformei www.digitaliada.ro”, a declarat Dana Deac, președinte al Fundației Orange.

În deschiderea evenimentului de la Gugești, Anca Grecu, directoarea Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”, va ține un discurs, după care va urma primarul comunei Vasile Vatră și apoi reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea – Dorin Cristea, inspector școlar general, și Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct. Pentru 20 de minute, Marilena Andrei, coordonator cercetare și monitorizare Digitaliada, va face o prezentare a programului Digitaliada, apoi se va face o demonstrație realizată de elevii școlii privind utilizarea metodelor digitale în educație. Va urma o activitatea digitală interactivă, coordonată de profesorul de TIC Valentin Grecu. Începând cu ora 12:30, Adina Roșca – expert educațional, coordonator echipă creare conținut digital, va face o prezentare a conținutului digital dezvoltat în cadrul programului Digitaliada. Evenimentul se va încheia cu o dezbatere și apoi toți cei prezenți sunt invitați să ia prânzul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here