Tânăr de 18 ani, depistat la volan deși nu avea permis; mașina i-a fost încredințată de un amic

0
452

Acțiune a polițiștilor Secției 10 Poliție Rurală pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, dar și pe linie rutieră

 

Polițiști Secției 10 Poliție Rurală Panciu au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, dar și pe linie rutieră. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale.

Astfel, în urma controalelor efectuate asupra a 79 de autovehicule și legitimării a 94 de persoane, polițiștii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost confiscate cantitățile de 9.5 m.c. lemn rotund și 210 kg fier.

 

Exemple semnificative:

Duminică, 7 aprilie a.c., polițiștii au depistat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Soveja, bănuit că în perioada 1-7 aprilie a.c. ar fi tăiat ilegal și sustras dintr-o pădure administrată de un ocol silvic, 34 de arbori din specia rășinoase, pe care i-ar fi transportat la domiciliul său. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au oprit în trafic, pe DJ 205 E Vizantea-Livezi, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat, de 31 de ani. În urma verificărilor s-a constatat că autorizația de circulație provizorie era expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere a unui auto neînmatriculat.

Luni, 8 aprilie a.c., ora 00.05, polițiștii au depistat pe DJ205 E Țifești, un tânăr, de 18 ani, din comuna Țifești, în timp ce conducea un autoturism care i-ar fi fost încredințat spre a-l conduce de către un alt tânăr, de 22 de ani, din comuna Bolotești. În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și încredințarea cu bună știință a unui autoturism unei persoane care nu are acest drept, pentru a-l conduce.

În aceeași noapte, ora 00.10, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat pe DJ115E, în comuna Câmpuri, un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturismul deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 10 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here