Tânăr bătut de trei bărbați, care i-au furat un Mercedes și un telefon

1
3171

Patru bărbați, unul din Focșani și trei din comuna Vidra, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani într-un dosar de tâlhărie calificată. Unul dintre ei este și inculpat, și persoană vătămată, fiind acuzat de o infracțiune la regimul rutier.

Unul dintre inculpați este T. A. V., de 30 de ani. În sarcina lui s-au reținut infracțiunile de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Conform rechizitoriului, în noaptea de 28/29 decembrie 2018, împreună cu alți doi inculpați, prin utilizarea de acte de violență, i-a sustras unui alt bărbat, inculpat și el în dosar, un autoturism marca Mercedes și un telefon mobil. Tot atunci, inculpatul T. A. V. a condus un autoturism marca Audi, ce aparținea unui alt inculpat, pe raza localității Vidra, precum și autoturismul marca Mercedes, fără a deține permis de conducere.

Procurorii l-au trimis în judecată și pe N. A. S. de 18 ani, din comuna Vidra, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. La aceeași dată, împreuncă cu alți doi inculpați, prin utilizarea de acte de violență, i-a sustras unui bărbat, inculpat și el în dosar, autoturismul marca Mercedes și un telefon mobil. La aceeași dată, el a condus mașina furată, dar și un autoturism Audi pe raza municipiului Focșani și a localităților Bolotești și Vidra.

Un alt inculpat din dosar este V. G., de 24 de ani, din Vidra, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la tâlhărie calificată. La aceeași dată, el i-a ajutat pe ceilalți doi inculpați să-i sustragă persoanei vătămate autoturismul marca Mercedes și telefonul mobil, prin utilizarea violenței, participând activ pe timpul deplasării autoturismului din locul din care a fost sustras. De asemenea, potrivit procurorilor, a depozitat acest autoturism la locuința sa din comuna Vidra, sat Irești.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată și a persoanei vătămate, A. D. C., de 20 de ani, din comuna Vidra, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Procurorii spun că în seara zilei de 28 decembrie 2018 el ar fi condus autoturismul marca Mercedes pe raza comunei Vidra, deși nu avea permis de conducere.

Sesizarea în acest dosar a fost făcută de proprietarul mașinii furate. Aceasta le-a spus anchetatorilor că în seara zilei de 28 decembrie 2018 a fost deposedat prin violență de către T. A. V. de un autoturism marca Mercedes  și un telefon mobil, totul întâmplându-se ca urmare a unei discuții legate de un schimb de autovehicule.

În baza sesizării, polițiștii de la Vidra au declanșat operațiunea „Năvodul”, iar pe raza comunei Tulnici, în satul Lepșa, au fost identificați inculpații T. A. V., N. A. S. și V. G. într-un autoturism marca Audi. Mașina a fost verificată, iar oamenii legii au găsit telefonul persoanei vătămate. Urmare a audierilor făcute, anchetatorii au stabilit că în seara zilei de 28 decembrie 2018, persoana vătămată a discutat cu inculpatul N. A. S. și au stabilit ca în cursul serii să se întâlnească și să facă schimb de mașini. Urmare a acestei discuții, în cursul serii, la domniciliul persoanei vătămate s-a prezentat N. A. S., care se afla la volanul autoturismului marca Audi și pe care trebuia să-l dea la schimb. Pentru că mașina persoanei vătămate, un Mercedes, nu avea carburant, inculpații N. A. S., T. A. V. și persoana vătămată au mers la o stație peco și au cumpărat carburant.

Ulterior, inculpatul T. A. V., care avea piciorul imobilizat, s-a urcat la volanul autoturismului marca Mercedes și a plecat pentru a-l testa pe direcția Focșani – Tulnici. În spatele său se afla autoturismul marca Audi, care era condus de N. A. S.. În mașina din spate se afla și persoana vătămată, dar și alte două persoane. La întoarcerea către casă, partea vătămată, care a ajuns și inculpat, și-a condus mașina deși nu avea permis de conducere.

După aproximativ 20 de minute, la locuința persoanei vătămate au revenit inculpații pe motiv că și V. G. vrea să facă o probă mașinii. Inculpatul G. V. și persoana vătămată au plecat la plimbare, iar ceilalți doi inculpați au rămas în fața porții persoanei vătămate. După ceva timp V. G. a fost sunat de N. A. S. care i-a cerut să se întoarcă către Vidra. În momentul în care V. G. și persoana vătămată s-au întors și au trecut pe lângă locuința acesteia din urmă, ceilalți doi inculpați au plecat și ei cu autoturismul marca Audi.

La un moment dat șoferul mașinii Audi a început să facă flash-uri, iar V. G. a oprit mașina. Deși persoana vătămată i-a cerut incultaului cu care era în mașină să nu oprească, acesta nu a respectat indicația. După oprire, inculpatul V. G. a coborât, iar persoana vătămată a încercat să plece cu mașina, simțind că ceva nu este bine, dar nu a reușit să facă acest lucru, deoarece imediat a venit la el inculpatul T. A. V. care a călcat frâna. Ulterior, inculpatul T. A. V. s-a urcat peste persoana vătămată în mașină și a lovit-o. Apoi a tras-o pe aceasta din autoturism și a contiuat să-i aplice lovituri. În același timp inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să scoată tot ce are în buzunare, moment în care persoana vătămată i-a dat telefonul mobil. Într-un final, persoana vătămată a reușit să fugă, iar inculpații au plecat și ei, cu tot cu mașina victimei, dar și cu a lor. Mașina furată a fost dusă în curtea locuinței inculpatului V. G., apoi cei trei agresori au plecat către Brașov.

Inculpații nu au recunoscut comiterea faptelor și au încercat să ascundă adevărul, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. Cu privire la mașină, s-a spus că partea vătămată a fost cea care a abandonat-o.

Toți cei trei inculpați au antecedente, unul dintre ei având multiple condamnări în străinătate pentru săvârșirea unor infracțiuni cu violență.

1 COMENTARIU

  1. Baieti de baieti ! Adica niste nimeni in drum care si dupa ce vor ispasi o pedeapsa se vor intoarce in libertate si vor face ceea ce stiu ei mai bine,Adica vor talhari,vor insela,vor continua sa agreseze oameni si alte alea.Pentru astfel de specimene nu exista vindecare prin privare de libertate.Ei sau nascut pentru a face rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here