Bicicliști, căruțași, șoferi și pietoni sancționați de polițiști; au fost date aproape 500 de sancțiuni contravenționale

0
1039

Acțiuni ale polițiștilor pentru reducerea riscului rutier

 

În perioada 2-6 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier și cei din cadrul celor 9 Secții de Poliție Rurală au acționat pe linia combaterii abaterilor săvârșite de bicicliști, căruțași și pietoni. Aproape 500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 2 permise de conducere au fost reținute. În urma a 481 de controale efectuate asupra autovehiculelor și legitimării a 514 persoane, polițiștii au aplicat 499 de contravenții, dintre care 37 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 34 de abateri săvârșite de căruțași și 26 pentru abateri săvârșite de bicicliști.

Totodată, polițiștii au reținut 2 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare și au constatat 5 infracțiuni, din care 2 la regimul circulației rutiere. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 210 kg fier.

Urmare a accidentelor rutiere produse la nivel județului în ultima perioadă, polițiștii continuă activitățile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, respectiv pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 10 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here