ULTIMA ORĂ! Judecătorii au REDUS de la 13 la 7 ani pedeapsa pentru tânărul care şi-a OMORÂT IUBITA de 18 ani în bătaie

1
9066

Dosarul morţii fetei de 18 ani din Vidra, care în primăvara anului trecut a fost ucisă în bătaie de iubitul ei, a fost finalizat. Cei care au avut ultimul cuvânt au fost magistraţii Curţii de Apel Galaţi, instanţă la care dosarul a ajuns după apelurile declarate de inculpat şi familia fetei decedate. Condamnat în primă instanţă la 13 ani de închisoare pentru omor, tânărul a primit în final doar 7 ani de închisoare. Asta pentru că magistraţii gălăţeni au admis apelul său şi au schimbat încadrarea juridică a faptei. Astfel, el nu a mai fost condamnat pentru omor, ci pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Pe lângă cei 7 ani de puşcărie pe care i-a primit, bărbatul mai are de achitat şi sume importante de bani către membrii familiei fetei.

Admite apelul declarat de inculpatul A (…) Ionuţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală 168 din 19.12.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile prin care: – s-a respins cererea formulată de inculpat de schimbare a încadrări juridice a faptei – a fost condamnat inculpatul la o pedeapsă principală de 13 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 386 Cod procedură penală dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului A (…) Ionuţ din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal. Condamnă pe inculpatul A (…) Ionuţ la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Menţine dispoziţiile referitoare la aplicarea faţă de inculpat a pedepsei complementare pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondate apelurile declarate de părţile civile V (…) Anghel, V (…) Maricica şi V (…) Vasilică Valentin împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Menţine starea de arest a inculpatului A (…) Ionuţ şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata reţinerii şi arestării preventive de la 02.04.2018 la zi, respectiv 09.04.2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă părţile civile V (…) Anghel, V (…) Maricica şi V (…) Vasilică Valentin la plata unei sume de câte 50 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 09.04.2019”, se arată în hotărârea magistraţilor gălăţeni.

În decembrie anul trecut, magistraţii de la Tribunalul Vrancea l-au condamnat pe tânăr la 13 ani de închisoare pentru omor. Şi atunci el a cerut instanţei ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Pe lângă condamnarea definitivă de 7 ani pe care a primit-o în apel, tânărul mai are de plătit câte 5.000 lei despăgubiri civile cu titlu de daune materiale către părţile civile şi câte 20.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile din dosar, respectiv membrii familiei fetei.

Victima a murit la o lună după ce a fost bătută

Anchetatorii au stabilit în timpul verificărilor făcute în acest caz că, în dimineaţa zilei de 2 aprilie, în timp ce se afla la locuinţa sa împreună cu victima, în vârstă de 18 ani, pe fondul geloziei şi al consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi lovit-o pe aceasta de mai multe ori cu pumnii şi picioarele, împrejurare în care victima ar fi fost aruncată înspre o sobă din teracotă. În urma impactului cu soba, fata s-a ales cu multiple leziuni traumatice. Victima a ajuns iniţial la Spitalul din Vidra şi apoi la Spitalul din Galaţi, unitate medicală în care a şi decedat în ziua de 7 mai 2018.

Din anchetă a rezultat că în luna martie a.c. tânărul s-a întors acasă de peste hotare şi a început o relaţie cu fata. Întrucât părinţii victimei nu erau de acord, cei doi s-ar fi întâlnit fără ştirea acestora. La data de 1 aprilie, inculpatul i-ar fi cerut fetei să se vadă cu el, având suspiciuni că aceasta nu i-ar fi fost fidelă. Aproape de miezul nopţii, inculpatul, care era băut bine și nu putea conduce, i-ar fi cerut unei rude să-l ducă cu maşina la locuinţa fetei. Pe drum, el ar fi observat-o pe fată în timp ce cobora dintr-o altă mașină, moment în care i-ar fi cerut rudei să continue deplasarea. În același timp, ar fi sunat-o pe victimă şi i-ar fi cerut să îl aştepte pe o stradă, la intersecţia cu drumul național, lucru care s-ar fi întâmplat.

Inculpatul s-ar fi întors cu mașina în locul în care se afla victima, iar aceasta ar fi urcat în autoturism și ar fi mers acasă la el. În locuinţă, cei doi ar fi discutat mai mult timp despre bănuielile inculpatului, acesta cerându-i explicații despre aşa zisele relații pe care el credea că fata le-ar fi avut cu alți bărbaţi, dar şi despre locul în care ar fi fost în seara respectivă. Apoi, inculpatul ar fi luat-o la bătaie, lovind-o cu pumnii și picioarele peste tot corpul, dar în special în zona feței. Loviturile aplicate au fost atât de puternice, încât în urma uneia dintre ele fata ar fi fost proiectată cu capul într-o sobă din teracotă. Pentru că s-a lovit la cap, victima a căzut inconștientă. Ar fi fost ridicată de jos de inculpat și așezată pe pat, în speranța că își va reveni, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Dimineață, în jurul orei 7.00, inculpatul și-ar fi dat seama că a făcut ceva grav și a mers la mama sa vitregă. Speriată de povestea pe care a auzit-o, femeia l-ar fi îndemnat să o ducă pe fată la spital. Astfel, inculpatul a urcat-o pe fată în mașină și a dus-o la Spitalul din Vidra, unde s-a constat că era în comă. Ulterior, la locuința băiatului au ajuns anchetatorii, care în urma verificărilor efectuate ar fi găsit prin camera în care fata a fost bătută mai multe pete de sânge, dar și o oglindă spartă. La audieri, el a recunoscut că și-a bătut fosta iubită și le-a povestit anchetatorilor tot ce s-a întâmplat în acea noapte. În urma necropsiei efectuate în cazul morții fetei, s-a stabilit că decesul a survenit ca urmare a loviturilor aplicate de inculpat.

1 COMENTARIU

  1. Cum este posibil asa pentru un criminal care a omorât-o pe sormea sa fie schimbata incadrarea de la 13 la 7 ani? nu este normal asa ceva, este absurd. doamne fereste nu o sa ramîna asa, o sa fac viata calvar cat o sa stea arestat ..o sa aiba o viata de neuitat de ..PNT mîndresti .o sa pun o vorba buna la baeti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here