Închisoare cu suspendare pentru doi concubini care AU AMENINȚAT doi poliţişti cu un TOPOR ŞI PIETRE

0
688

Un bărbat şi o femeie din satul Găgeşti, comuna Boloteşti, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare într-un dosar de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a primit câte 9 luni de închisoare pentru infracţiuni de ultraj comise asupra a doi poliţişti şi 6 luni de închisoare pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice. “(…) stabileşte pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 5 luni, urmând ca în final pedeapsa stabilită să fie de 1 an şi 7 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 7 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 C. pen (…)“, se arată în hotărârea magistraţilor de Judecatoria Focşani.

Bărbatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;  să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, el a mai fost obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Ţifeşti.

Pentru aceleaşi infracţiuni şi la aceeaşi pedeapsă a fost condamnată şi concubina bărbatului. “(…) stabileşte pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 5 luni, urmând ca în final pedeapsa stabilită să fie de 1 an şi 7 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 7 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 C. pen (…)”, a decis instanţa şi în cazul femeii. Ca şi bărbatul, femeia are de respectat aceleaşi obligaţii. Instanţa a mai dispus şi  confiscarea toporului cu care au fost amenințați polițiștii, care se află în  Camera de Corpuri Delicte din cadrul IPJ Vrancea.

Reamintim că în luna mai a anului 2017, un bărbat din satul Găgești, comuna Bolotești, și concubina sa au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dănuț B., de 43 de ani, și Aurelia Mariana H., de 41 de ani, au fost trimişi în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Atât el cât și femeia au înjurat și amenințat cu acte de violență doi polițiști din localitate, el folosindu-se și de un topor, iar ea de pietre. Potrivit anchetatorilor, prin acest comportament, cei doi au tulburat ordinea și liniștea publică. Faptele pentru care au fost judecați au fost săvârșite la data de 3 noiembrie 2016.

În ziua cu pricina, atât bărbatul cât și concubina lui erau băuți. Dănuț B. a avut un conflict cu un tânăr din localitate, înjurându-l pe acesta. Mama tânărului, care l-a auzit pe inculpat, i-a cerut acestuia explicații cu privire la comportamentul nepotrivit. Nu a primit explicațiile cerute, ci amenințări și înjurături. Femeia și-a luat copilul și împreună au mers la poliție pentru a-i informa pe oamenii legii despre cele întâmplate. Urmare a sesizării, doi lucrători de poliție au mers spre casa inculpatului, împreună cu femeia și fiul ei. Ajunși acolo, inculpata a venit la poartă și a început să înjure. A venit apoi și concubinul care, în momentul în care a fost întrebat de polițiști ce s-a întâmplat, a devenit din nou recalcitrant și a continuat să adreseze injurii și amenințări, intenționând să-l lovească pe fiul femeii. Unul dintre polițiști i-a cerut bărbatului să se liniștească, dar acesta a continuat să se manifeste violent, să adreseze injurii și amenințări, afirmând „vă arăt eu, vă aranjez eu pe voi”.

Unul dintre polițiști a încercat să-l încătușeze, moment în care concubina acestuia a luat mai multe pietre de pe jos și a vrut să le arunce înspre oamenii legii. În acel moment, polițiștii au încătușat-o pe ea. Văzând ce se întâmplă, Dănuț B. a început să amenințe că va lua un topor, moment în care unul dintre polițiști l-a prins de braț și a încercat să-l liniștească. A continuat să se manifeste violent și a vrut să-l lovească pe polițistul care îl ținea. Omul legii s-a ferit, moment în care bărbatul a scăpat, a fugit în curte și a revenit cu toporul, amenințându-i pe toți că îi va omorî. În cele din urmă, scandalagii au fost imobilizați și duși la poliție pentru a fi audiați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here