GALERIE FOTO: Patru cadre didactice din Vrancea, la un proiect Internațional Erasmus+ în Serbia

0
781

Patru cadre didactice din județul Vrancea au participat, în perioada 20 – 30 martie, în Serbia, la mobilitatea din cadrul proiectului „From idea to success – a training course for future entrepreneur”, ce a avut loc în orașul Topola, în cadrul Erasmus+ KA1. Este vorba de Ciornei Elena și Coviltir Mihaela de la Grădinița Nr.13 Focșani, Alina Voinea de la Grădinița Nr.15 Focșani și professor Manolache Gina de la CSEI Măicănești. Alături de reprezentanții României, la acest proiect au mai participat alte 7 țări partenere: Serbia, Germania, Danemarca, Turcia, Croația, Lituania și Spania.

Scopul proiectului reprezintă dezvoltarea aptitudinilor artistice, a gândirii şi a posibilităţilor creatoare ale tinerilor, prin realizarea unor căi de exprimare a sentimentelor care să ducă la lărgirea orizontului de cunoaştere, la perceperea mai complexă şi mai largă a realităţii culturale europene. Parteneriatul propus prin acest proiect se axează pe conştientizarea bogăţiei şi diversităţii culturale europene şi valorizarea ei prin crearea unui context educaţional nonformal, prin care beneficiarii direcţi şi indirecţi să poată transfera abilităţile dobândite, în cadrul educaţiei formale și să poată aplica la întoarcerea lor cele învățate în cadrul proiectului.

Activitatea de formare s-a desfășurat pe o perioadă de 10 zile. Pe toată această perioadă au fost organizate activități diverse, atât cu bază teoretică cât și cu bază practică, desfășurând workshopuri la care s-a lucrat individual, pe perechi și în echipe. Echipele participante în proiect au fost antrenate în jocuri de socializare-energizare, de cunoaștere și de interacțiune coordonate de trainer tot timpul. Obiectivele urmărite de trainerul acestui proiect, Mirjana Vasic, au fost: promovarea nivelului de conștientizare a unui spațiu European de învățare pe tot parcursul vieții, consolidarea dimensiunii internaționale a educației și formării profesionale și îmbunătățirea continuă a calității, precum și excelența în inovație și internaționalizare a instituțiilor. „Câștigul major pe care l-am dobândit a fost pe latura dezvoltării personale, lingvistice și sociale, adaptându-ne foarte ușor condițiilor impuse. S-au legat prietenii, s-au legat relații de comunicare în spațiul virtual (facebook, skype, instagram), ne-am despărțit cu lacrimi în ochi și cu promisiunea de a ne revedea în următoarea mobilitate”, a declarat profesoarea Manolache Gina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here