Felicity Huffman şi alte 13 persoane au pledat vinovat în scandalul admiterii frauduloase în universităţi americane

0
27

Actriţa Felicity Huffman şi alte 13 persoane au acceptat să pledeze vinovat la acuzaţia de participare la ceea ce anchetatorii au denumit „cea mai mare fraudă privind admiterea în universităţi descoperită în istoria Statelor Unite”, au anunţat luni procurori federali, potrivit Reuters. Cei 14 acuzaţi fac parte dintr-un lot de 50 de persoane, printre care se află părinţi înstăriţi şi antrenori sportivi ai unor echipe universitare, acuzate de procurorii federali din Boston că au participat la o schemă creată în scopul fraudării examenelor de admitere în universităţi prin plata unei mite de 25 de milioane de dolari pentru a le cumpăra copiilor lor locuri în unităţi de învăţământ superior prestigioase.

Felicity Huffman, una dintre protagonistele serialului ”Desperate Housewives”, se află printre cei 33 de părinţi acuzaţi în luna martie că au participat la schema frauduloasă în scopul obţinerii unui loc în universităţi prestigioase precum Yale, Georgetown şi Southern California. Ca parte din înţelegerea pe care au convenit-o cu acuzaţii, procurorii au acceptat să recomande un termen de încarcerare cu ”durată mică”, de la patru până la 10 luni din pedeapsa pe care Felicity Huffman o poate primi potrivit codului sentinţelor federale. Actriţa a acceptat, de asemenea, să achite suma de 20.000 drept amendă.

Într-o declaraţie dată luni publicităţii, Felicity Huffman, care este căsătorită cu actorul William H. Macy, a spus: ”Mă simt ruşinată de suferinţa pe care i-am produs-o fiicei mele, familiei mele, prietenilor mei, colegilor şi comunităţii educaţionale”. „Fiica mea nu a ştiut absolut nimic despre acţiunile mele şi, în felul meu nechibzuit şi profund eronat, am trădat-o”, a declarat actriţa americană, nominalizată pentru un premiu Oscar în 2006.

Potrivit anchetatorilor, creatorul înşelătoriei este Rick Singer, un consultant în domeniul admiterii în universităţile din statul California, care a pledat vinovat la acuzaţia de coordonare a unei scheme frauduloase prin care părinţi bogaţi au plătit sume de bani pentru a-i ajuta pe copiii lor să trişeze la teste de admitere şi au mituit antrenori care să îi prezinte pe acei copii drept talente promiţătoare în anumite sporturi. Procuratura susţine că Felicity Huffman, în vârstă de 56 de ani, a făcut o donaţie de 15.000 de dolari pentru fundaţia lui Rick Singer pentru ca un asociat al acestuia să corecteze în secret, în 2017, răspunsurile fiicei sale la un test de admitere la universitate, susţinut într-un centru de testare „controlat” de Rick Singer.

Alţi 12 părinţi au acceptat să pledeze vinovat, printre care antreprenoarea din California Jane Buckingham şi Agustin Huneeus, proprietarul unei companii de vinuri din California.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here