Bătrână din Ciorăști, amendată după ce a sunat la 112; fiul femeii acuză polițiștii din comună și o vecină

0
2437

O femeie în vârstă de 75 de ani din localitatea Mihălceni, comuna Ciorăști, a fost amendată de polițiștii Postului de Poliție din comună, cu suma de două sute lei, după ce a sunat la 112. În cursul dimineții de luni, femeia a apelat numărul unic de urgență, după ce o vecină i-ar fi pătruns în mod abuziv în locuință și i-ar fi sustras un telefon mobil.

Mai mult decât atât, fiul femeii susține că mama sa ar fi fost și agresată fizic de vecina mai tânără. Acesta ne-a relatat că vecina obișnuiește să intre deseori în locuința mamei sale, care nu se poate deplasa, și, profitând de incapacitatea femeii de a merge, îi ia din casă sume de bani sau telefonul mobil, pe care îl ține o zi-două, apoi îl aduce înapoi. Bărbatul susține că mama sa ar fi fost amendată de polițiști pentru că ar fi apelat abuziv la 112. „Mama mea are probleme cu inima, are două stenturi montate și i s-a făcut rău cu o seară în urmă. Mama este nedeplasabilă, are o vecină mai tânără care a intrat peste ea în casă, i-a luat o sută de lei, telefonul i-l fură frecvent și-l ține o zi două, îl aduce înapoi, a și bătut-o, are piciorul vânăt. M-a sunat pe mine, dar eu locuiesc în București și i-am spus să sune la poliție. A sunat la 112, dar nu a sunat imediat, a sunat dimineață, iar dimineață au venit aștia de la comună și i-au dat amendă, că a folosit 112 abuziv, pentru că ei au considerat că nu mai e urgență la ora aia. Am întrebat și eu cum de nu se fac cercetări și cum de nu se aplică o măsură mai mare pentru violare de domiciliu, dar mi s-a spus că fapta a fost acum o lună, nu mai e de actualitate.

          Am martori că imediat după ce a intrat în casă peste mama, s-a dus la magazin cu o sută de lei. Mama nu se poate mișca, are femeie plătită de mine care o îngrijește pe timpul zilei. La ora asta mama are piciorul vânăt, după ce vecina a lovit-o cu o piatră. Vecina asta îi știe programul mamei și intră în casă când aceasta doarme. Cred că a luat tot ce era de valoare de pe acolo… Polițistul i-a spus mamei că o amendează pentru că a sunat abuziv la 112 și că trebuia să sune seara. Voi depune plângere pentru violare de domiciliu, furt și agresiune, chiar dacă domnul polițișt mi-a spus că nu crede ca toate astea să se fi întâmplat. Abia astăzi (n.r. marți) după ce ați sunat dumneavoastră, s-au dus polițiștii acolo și au început să ia declarații de pe la vecini”, ne-a declarat fiul femeii de 75 de ani.

Potrivit reprezentanților Biroului de Presă al IPJ Vrancea, situația nu ar fi stat întocmai cum ne-a relatat bărbatul. Conform polițiștilor din comună, luni dimineața s-ar fi primit un apel prin 112 cu privire la un scandal care avea loc la domiciliul unei persoane din localitatea Mihălceni. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că între cele două femei are loc un conflict, motiv pentru care au decis să le amendeze pe fiecare cu suma de 200 lei pentru adresarea de expresii de cuvinte jignitoare. În plus, una dintre cele două femei a primit și un avertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here