Taximetrist AMENINŢAT CU UN CUŢIT şi lăsat fără maşină de un client; atacatorul a fost pus sub control judiciar

0
4006

Un tânăr a ajuns în arestul poliţiei, ieri dimineaţă, fiind acuzat de  săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul fără permis. Tot ieri, el a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au dispus măsura controlului judiciar.

“(…) respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului C (…) C (…). (…) ia faţă de inculpatul C (…) C (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată (…) şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere (…) măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 09.04.2019, ora 07:35, până la data de 07.06.2019. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească raza teritorială a judeţului Vrancea, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi; – să nu se apropie de persoana vătămată (…) şi să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nicio cale. (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.04.2019, ora 14.00”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, faptele au fost comise duminică seara. Tânărul ar fi luat un taxi din Focşani şi ar fi plecat cu acesta spre zona de munte a judeţului. Pe raza comunei Bârseşti, tânărul ar fi scos un cuţit cu care l-a ameninţat pe taximetrist. Scopul era de a-i lua acestuia banii şi maşina. Speriat de client şi de cuţitul pe care acesta îl avea asupra sa, taximetristul a reuşit să fugă. Astfel, inculpatul a rămas cu maşina victimei, la volanul căreia s-a şi urcat şi a plecat la drum.

Între timp, partea vătămată a reuşit să sesizeze poliţia, iar la scurt timp, politiştii Secţiei Tulnici l-au identificat pe principalul suspect. Acesta a fost audiat toată noaptea de duminică spre luni, iar ieri dimineaţă a fost reţinut. Mandatul de reţinere îi va expira în această dimineaţă, iar el va ieşi din arestul IPJ Vrancea. Decizia magistraţilor de la Judecătoria Focşani nu este definitivă, procurorii putând face contestaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here