Un star din ”Game of Thrones”, pe afișul unui film despre atacurile teroriste din Copenhaga

0
42

Actorul danez Nikolaj Coster-Waldau, unul dintre starurile serialului ”Game of Thrones”, va fi prezent pe afişul unui film despre atacurile teroriste comise la Copenhaga în 2015, a anunţat vineri distribuitorul acestui lungmetraj, potrivit AFP. Interpretul personajului Jaime Lannister din celebrul serial de televiziune îl va interpreta pe Rico, un poliţist, membru al echipei de intervenţie care l-a identificat pe autorul atacurilor teroriste.

„Filmul este inspirat din evenimente reale legate de atacul terorist care a vizat un centru cultural şi sinagoga din Copenhaga în februarie 2015”, a anunţat compania SF Studios într-un comunicat.

Pe 14 februarie 2015, Omar El-Hussein, un tânăr danez de origine palestiniană în vârstă de 22 de ani, care jurase credinţă Statului Islamic, a deschis focul cu o armă de asalt asupra unui centru cultural din Copenhaga unde se desfăşura o dezbatere despre religie şi libertatea de exprimare. În urma acelui atac terorist, şi-a pierdut viaţa regizorul de film documentar Finn Norgaard. Atacatorul a fugit apoi de la locul atacului armat. În timpul nopţii, tânărul a atacat marea sinagogă din oraş, ucigând un evreu de 37 de ani, Dan Uzan, care asigura paza pe durata desfăşurării unei ceremonii religioase Bar Mitzvah. Atacatorul a fost ucis câteva ore mai târziu în timpul unui schimb de focuri cu forţele de ordine. „Cred că este important să spunem această poveste, cât încă ne-o mai aducem aminte, o datorăm victimelor”, a declarat regizorul Ole Christian Madsen pentru săptămânalul Weekendavisen. „La scară mondială, evenimentele se desfăşoară din ce în ce mai rapid. Cred că acum este momentul oportun” pentru a relata cele întâmplate, a adăugat cineastul, recunoscând că i s-a reproşat că nu a lăsat să treacă mai mult timp înainte de a demara acest proiect.

Pelicula prezintă activităţile zilnice ale lui Omar El-Hussein, ale celor două victime ale acestuia şi ale poliţistului pe parcursul celor două săptămâni care au precedat comiterea atacurilor teroriste din capitala daneză.

Filmările au fost realizate în secret, iar pelicula urmează să fie lansată până la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here