GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Joc bun, victorie concludentă!

0
161

 

  • CSM Focșani 2007 – Metalul Buzău 3-0 (1-0)

  

Formații

CSM Focșani 2007: Dogaru – Săpunaru, Salaoru, Panaite, Petrescu – Pădineanu, Lupu, Remus Popa (68 Paizan), Manu (74 Sterian) – Predoiu (82 Andrei Apenciucesei), Lăudatu (55 Pasăre).

Metalul Buzău: Crețu – Spătaru, Nedelcu, Mihăeș, Mihai – Răileanu, Bardaș, Manea, Ispir – Radu, Iacob. Au mai jucat: Oprea, Tănase, Benga, Sava.

 

          CSM Focșani 2007 a jucat sâmbătă, 6 aprilie, pe stadionul Milcovul, cu Metalul Buzău, în etapa a 21-a a campionatului Ligii a III-a. Buzoienii au fost de fiecare dată, și în amicale și în meciuri oficiale, adversari dificili pentru focșăneni. Nici de această dată întâlnirea cu ei nu a fost ca la promenadă! Metalul a venit la Focșani să obțină un rezultat bun, a și început cu presiune în zona de apărare a CSM 2007, în minutul 6 a avut trei cornere consecutive, din care nu a reușit să obțină profit. Fotbaliștii antrenați de Vasile Burgă și Adrian Toma au mutat jocul în jumătatea adversarilor și au reușit să deschidă repede scorul profitând de o gravă eroare a defensivei buzoienilor! În minutul 11, unul dintre fundașii adverși a trimis prea moale mingea spre Crețu, Predoiu a sprintat, a ajuns-o înaintea portarului Metalului care, depășit, a făcut fault, a primit galben iar centralul a dictat penalty. De la 11 metri Remus Popa a tras puternic la semiînălțime și a deschis scorul: 1-0! În minutul 13, Dogaru a fost pe direcția mingii trimise sub transversală, a respins peste, iar cornerul care a urmat nu a adus nimic pentru oaspeți. Focșănenii au absorbit ușor presiunea buzoienilor și și-au creat două mari situații din care ar fi putut majora scorul, nefinalizate, însă: în minutul 24, Predoiu a centrat pentru Remus Popa care a reluat slab pe centrul porții și Crețu a prins, iar în minutul 25, ulterior unei lovituri libere bătute de Lupu, Salaoru a preluat, a intrat în careul mic și, din alunecare, a trimis mingea pe lângă poartă! Metalul a pus stăpânire – dar sterilă – pe joc, în timp ce gazdele au ripostat cu contre însă până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic de consemnat.

Partea a doua a partidei a aparținut în totalitate CSM 2007, după zece minute de joc echilibrat. În minutul 56, Pasăre, intrat cu puțin timp mai devreme, a sprintat la o minge pe dreapta și a șutat puternic, pe lângă vinclul stânga lui Crețu. În minutul 59, a fost o triplă ocazie a focșănenilor, însă buzoienii au scăpat fără gol primit. S-a făcut 2-0 în minutul 59, când Pasăre a trecut pe dreapta ca acceleratul pe lângă apărătorul venit în întâmpinare, a centrat ideal la 5 metri de linia porții iar Predoiu a reluat simplu, în plasă! Ocaziile de gol au urmat în serie la poarta lui Crețu – centrare a lui Manu respinsă de apărătorii centrali adverși în minutul  70, lovitură de cap a lui Panaite care a trimis mingea pe lângă  după lovitura liberă executată de Lupu, în minutul 71.

A venit și golul din mintul 79, când Andrei Paizan s-a înălțat frumos și, de la 7 metri, a reluat cu capul imparabil, mingea centrată de debutantul Sterian și a făcut inutil plonjonul lui Crețu: 3-0! Până la final, gazdele au mai avut două mari ocazii de gol: Lupu a trimis din cădere, din dreapta, paralel cu linia porții părăsite de Crețu, dar nici un coleg nu a intervenit și oaspeții au degajat, după care, lansat perpendicular spre poartă, Andrei Apenciucesei a fost faultat la limita careului, iar din lovitura liberă  care a urmat, Lupu a șutat peste transversală. Focșănenii au făcut un joc bun, consistent și, spre deosebire de multe alte jocuri de același nivel, au și finalizat cu goluri situațiile favorabile pe care și le-au creat!

          În etapa următoare, miercuri, 10 aprilie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare, la Sporting Liești.

 

Rezultatele și marcatorii etapei

FC Botoşani 2 – Suporter Club Oţelul Galaţi 3-3 (1-1). Au marcat Piftor,  minutele 1 și 90, Chica-Roşă, minutul 61, respectiv Crihană, minutul 33, Zaharia, minutul 88, Cîrjan, minutul 90+3.
Foresta Suceava – KSE Târgu Secuiesc 1-1 (0-1). Au marcat Artenie, mintul 89, respectiv Vîrtosu, minutul 3.
CSM Focşani – Metalul Buzău 3-0 (1-0). Au marcat Remus Popa, minutul 11,  Predoiu, minutul 67, Paizan, minutul 79.
Şomuz Fălticeni – Sporting Lieşti 0-5 (0-2). Au marcat Anastasie, minutul 20,  Sevastian, minutul 32, Bahnaşu, minutele 69 și 90+1, Bîrlădeanu, minutul 83.
Bucovina Rădăuţi – Ştiinţa Miroslava 2-0 (1-0). Au marcat Ionesi, minutul 27, Cerlincă, minutul 52.
SCM Gloria Buzău – CSM Paşcani 2-1 (2-0). Au marcat Chipirliu, minutele 38, 50, Keszeg, minutul 41.
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sănătatea Darabani 3-0 (1-0). A marcat
Pîntea, minutele  35, 50, 71.

Clasament: 1. Gloria Buzău – 56 puncte; 2. Oțelul Galați – 46 puncte; 3. Bucovina Rădăuți – 40 puncte; 4. Știința Miroslava – 37 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 31 puncte; 6. Sporting Liești – 30 puncte; 7. Foresta Suceava – 30 puncte; 8. Ceahlăul Piatra Neamț – 29 puncte; 9. Metalul Buzău – 25 puncte; 10. KSE Tîrgu Secuiesc – 20 puncte; 11. FC Botoșani 2 – 18 puncte; 12. CSM Pașcani – 17 puncte; 13. Șomuz Fălticeni – 17 puncte; 14. CSM Rîmnicu Sărat – 14 puncte; 15. Sănătatea Darabani – 8 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here