Primăria din Chicago îl va da în judecată pe actorul Jussie Smollett

0
19

Primăria oraşului Chicago intenţionează să-l dea în judecată pe actorul american Jussie Smollett, acuzat că a organizat o agresiune rasistă şi homofobă căreia i-ar fi căzut victimă, pentru refuzul acestuia de a plăti suma de 130.000 de dolari în vederea acoperirii costurilor asociate anchetei privind presupusul atac, a declarat joi un oficial local, relatează AFP şi Reuters. Actorul de culoare, care şi-a recunoscut deschis homosexualitatea, neagă acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi expediat o scrisoare conţinând insulte rasiste şi homofobe, după care ar fi recrutat doi bărbaţi care să-l ajute să-şi însceneze o agresiune la sfârşitul lunii ianuarie, în centrul oraşului Chicago.

Poliţia l-a acuzat pe actorul din serialul „Empire” că a inventat această agresiune pentru a promova în carieră. Pe baza anchetei, un tribunal american a formulat 16 capete de acuzare împotriva actorului, inclusiv depunerea de declaraţii false. Procurorul din Illinois a anunţat pe 26 martie abandonarea tuturor capetelor de acuzare, în schimbul unei cauţiuni de 10.000 de dolari şi obligarea la două zile de muncă în folosul comunităţii, însă fără recunoaşterea vinovăţiei sale.

Decizia a provocat nemulţumirea primarului oraşului Chicago, democratul Rahm Emanuel, care i-a dat termen lui Jussie Smollett o săptămână pentru a plăti suma de 130.000 de dolari, respectiv costurile asociate anchetei. Bill McCaffrey, de la serviciile juridice ale oraşului Chicago, a declarat joi că actorul „a refuzat să plătească” şi, prin urmare, oficialii municipalităţii pregătesc o „plângere civilă”. „Serviciile juridice vor depune plângerea în curând. Ca parte a acestei acţiuni legale, serviciul juridic va căuta să obţină toate despăgubirile posibile”, a adăugat el într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here