Ediția: Luni 30 Decembrie 2024. Nr 6787

Unităţile administrativ-teritoriale pot obţine finanţare de la AFM pentru proiecte ce vizează închiderea gropilor de gunoi neconforme

Unităţile administrativ-teritoriale de la nivel local şi judeţean pot depune proiecte în cadrul Programului privind închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, începând cu data de 10 aprilie, timp de două luni, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). „Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat pentru prima dată organizarea sesiunii de depunere a dosarelor de finanţare, în cadrul Programului privind închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în perioada 10 aprilie – 10 iunie 2019. Necesitatea derulării acestui program vine din lipsa resurselor financiare la nivel local pentru închiderea depozitelor de deşeuri şi urgentarea demersurilor în vederea conformării cu prevederile acquis-ului european şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu”, notează instituţia.

Potrivit sursei citate, obiectivul noului program îl reprezintă finanţarea acordată pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17. Solicitanţii eligibili pentru a aplica sunt unităţile administrativ-teritoriale la nivel local şi judeţean, iar proiectele eligibile sunt cele care vizează închiderea depozitelor neconforme şi care se regăsesc pe Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, furnizată de către Ministerul Mediului, va fi publicată pe site-ul AFM.

Bugetul alocat sesiunii de finanţare a Programului privind închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme este de 100 de milioane de lei. Finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile şi în limita creditelor de angajament şi bugetare aprobate prin bugetul anual de venituri şi cheltuieli al AFM.Conform datelor Ministerului Mediului, România trebuie să închidă 54 de depozite de deşeuri neconforme, dintre care 15 municipale şi 29 depozite de deşeuri periculoase şi nepericuloase.

Întregul articol pe https://bit.ly/2TXgVmW

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?