„Tabăra de vară pentru cercetaşi”, pentru elevi de gimnaziu și liceu

0
250

Bine aţi venit în „tabăra noastră” – un proiect naţional pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal. Doriţi să trăiţi momente de intensitate maximă? Doriţi să vă verificaţi cunoştinţele teoretice şi potenţialul fizic şi psihic? Vreţi să vizitaţi locuri la care, în mod normal, aţi avea accesul limitat? Dacă răspunsul dumneavoastră este afirmativ, „Tabăra de vară pentru cercetaşi” – o iniţiativă a Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia de Caritate din Armata României “CAMARAZII” vă ajută să vă împliniţi aceste vise.

Tabăra se adresează elevilor şi elevelor din învăţământul gimnazial şi liceal din România, care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI, şi îşi propune să răsplătească cunoştinţele acestora despre Armata României, NATO, UE şi să le dezvolte calităţile fizice, trăsăturile şi calităţile moral-volitive şi afective, spiritul de competiţie şi cel de echipă.

La ediţia din acest an a taberei, din numărul total de 42 de locuri disponibile – 8 dintre acestea vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul gimnazial şi liceal cu rezultate foarte bune la învăţătură, selectaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Celelalte 34 de locuri vor fi scoase la concurs şi vor fi repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din învăţământul liceal.

Selecţia celor 34 de participanţi va fi realizată în urma unei competiţii organizate în perioada 29 martie – 21 aprilie 2019. Câştigătorii vor beneficia de participarea la o tabără de pregătire ce se va desfăşura la Predeal în perioada 14 – 21 iulie 2019. Participanţii la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active şi cu studenţi militari.

Dacă doreşti să participi, trebuie să ştii: Concursul de selecţie a participanţilor la tabără se desfăşoară în două etape doar prin intermediul Internetului: prima etapă: 29 martie – 9 aprilie 2019, a doua etapă: 10 – 21 aprilie 2019. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro, www.nato.int, http://europa.eu şi www.mae.ro acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, Cariera militară.

 

Prima etapă: 29 martie – 9 aprilie 2019

În această etapă echipele înscrise au sarcina de a răspunde la 20 întrebări. Fiecare întrebare conţine un singur răspuns corect. Termenul pentru completarea formularului de înregistrare şi transmiterea răspunsurilor la întrebările primei etape este 9 aprilie 2019, orele 24.00. Răspunsurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

 

Etapa a doua: 10 – 21 aprilie 2019

În această etapă se califică toate echipele care răspund corect la cel puţin 15 întrebări din cele 20 ale primei etape. Sarcina echipelor participante constă în a formula răspunsuri la 20 de întrebări şi transmiterea lor până la data de 21 aprilie 2019, orele 24.00. Puteţi tipări întrebările concursului pentru a vă pregăti răspunsurile. Ulterior puteţi completa formularul de înregistrare şi răspunde la toate întrebările. Pentru nelămuriri privind desfăşurarea concursului de selecţie contactaţi-ne la: bmces.dirp@gmail.com.

În perioada 22 – 26 aprilie 2019, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul competiţiei avându-se în vedere punctajul obţinut. Pentru departajarea a două sau mai multe echipe care au obţinut acelaşi punctaj, se va lua în considerare momentul primirii răspunsurilor. La acest concurs nu se admit contestaţii.

17 echipe se califică pentru a participa la tabăra de vară: 8 echipe formate din elevii claselor gimnaziale şi 9 echipe formate din elevii claselor liceale. În cazul în care una din cele 17 echipe calificate nu poate participa la tabără, aceasta va fi înlocuită cu o altă echipă desemnată de juriul competiţiei în ordinea descrescătoare a rezultatelor.

Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre: clasarea în primele 17 echipe, perioada şi locul de desfăşurare a taberei, materialele/ obiectele şi documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activităţile ce se vor desfăşura în tabără, modalităţile de confirmare a participării.

Fii alături de noi! „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”

https://www.mapn.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here