Nestle va lansa o gamă vegană de hamburgeri

0
34

Nestle încearcă să obţină o cotă din piaţa aflată în plină expansiune a produselor vegane prin intermediul unei game de hamburgeri obţinuţi pe bază de plante, al căror gust, potrivit reprezentanţilor grupului elveţian, concurează cu cel al produselor tradiţionale, ce conţin felii din carne tocată de vită, informează Reuters marţi.

Nestle, cel mai mare grup din lume ce comercializează produse alimentare ambalate, renumit pentru batoanele sale de ciocolată KitKat şi pentru cafeaua instant Nescafe, încearcă să îşi păstreze poziţia de lider mondial în preferinţele consumatorilor realizând produse mai sănătoase, care conţin mai puţin zahăr şi mai puţină sare, dar şi introducând game şi sortimente noi, care corespund mai bine obiceiurilor alimentare moderne.

Cererea pentru produse lipsite de carne are parte de o creştere puternică. Anul trecut, vânzările cu amănuntul din Statele Unite pentru substitute din plante ale produselor din carne au crescut cu peste 23% şi au depăşit 760 de milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de Nielsen şi analizate de The Good Food Institute, o organizaţie non-guvernamentală care promovează alternative alimentare bazate pe plante.

Producătorii de alimente spun la rândul lor că ofertele lor recente sunt suficient de gustoase pentru a îi tenta pe consumatorii care preferau până acum produsele cu carne.

„Mulţi dintre consumatori recunosc că o cantitate mai mică de carne în dietele lor reprezintă un fapt benefic pentru ei şi pentru planetă, însă, adeseori, alternativele la carne pe bază de plante nu se ridicau la înălţimea aşteptărilor lor”, au declarat reprezentanţii grupului Nestle într-un comunicat publicat marţi.

Nestle spune însă că noii săi hamburgeri fără carne, denumiţi „Incredibile Burger”, ce vor fi lansaţi pe mai multe pieţe europene în această lună sub umbrela brandului Garden Gourmet, care sunt preparaţi din soia şi proteine de grâu, alături de extracte de sfeclă roşie, morcovi şi gogoşari, au aproape acelaşi gust ca hamburgerii tradiţionali cu carne de vită.

În Statele Unite, grupul Nestle va începe să comercializeze o gamă de burger pe bază de plante denumit „Awesome Burgers”, în toamna acestui an, sub umbrela brandului său Sweet Earth.

Subliniind tendinţa tot mai accentuată de dezvoltare a unor produse alimentare lipsite de carne, lanţul de restaurante de tip fast-food Burger King şi un start-up din Silicon Valley, denumit Impossible Foods, au anunţat luni lansarea unui hamburger vegetarian, denumit „Impossible Whopper”, în 59 magazine din oraşul St. Louis şi din jurul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here