ULTIMA ORĂ! FOTO! Elevii chiulangii, în atenția polițiștilor din Focșani, Adjud, Odobești și Mărășești

0
1837

O NOUĂ ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA ABSENTEISMULUI ŞCOLAR

Polițiștii vrânceni continuă activitățile pentru creșterea gradului de siguranță in scoli, prevenirea delincvenței juvenile și absenteismului școlar.

În cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Vrancea au acționat pe raza municipiilor Focșani și Adjud și a orașelor Mărășești și Odobești, pentru prevenirea absenteismului şcolar și a consumului de băuturi alcoolice de către elevi și minori, în zona unităților de învățământ.

Astfel, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale ce se pot comite în zona unităților de învățământ preuniversitar, au fost efectuate verificări la 28 de spații comerciale din zona adiacentă acestora, în urma cărora au fost legitimate 60 de persoane.Dintre acestea, 21 sunt elevi care au fost depistaţi absentând de la orele de curs.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost instruiți 19 barmani / administratori cu privire la respectarea prevederilor legale.

Cu privire la elevii depistați, urmează să fie informat Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în vederea efectuării verificărilor și dispunerii măsurilor ce se impun.

Acţiunile poliţiştilor, pentru creșterea gradului de siguranță în unităţile de învăţământ, continuă pe tot parcursul anului şcolar, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv și formării unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.

Text și foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here