GALERIE FOTO: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată la DGASPC Vrancea

0
178

Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Focșani, structură aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, va marca, în data de 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, printr-o serie de activități de socializare, ce au drept scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu autism.

„Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual, la nivel mondial, în data de 2 aprilie. Ca în fiecare an, DGASPC Vrancea, prin Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani, a pregătit o serie de evenimente și activități menite să contribuie la consolidarea mesajului public, transmis cu fiecare prilej de acest gen.

Astfel, (…) în data de 01.04.2019, la Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani a avut loc primul eveniment dedicat acestei zile, respectiv desfășurarea workshopului ”Competențe și stiluri parentale”. Acțiunea s-a bucurat de un real succes, foarte mulți părinți arătând-și interesul pentru informațiile prezentate.

Marți, 02.04.2019, cu începere de la orele 13.00, va avea loc worksopul ”Metoda TEACCH- Metodă de predare structurată pentru copii cu Tulburare de Spectru Autist”, înscrierea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile și putând fi efectuată prin apel telefonic la numărul 0237.626.766.

Un moment deosebit al întregului program va avea loc tot mâine, la orele 19.00, când Trupa de Teatru PROTHA va interpreta spectacolul intitulat „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, după Mark Haddon, la Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia”, Focșani.

La eveniment sunt invitate toate persoanele care consideră că acest fenomen merită atenția noastră și care vor transmite un semnal către societate și un gând bun către toți copiii diagnosticați cu tulburări de spectru autist”, a transmis Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Focșani este organizat ca un serviciu specializat de zi și oferă următoarele tipuri de servicii: diagnoză și intervenție precoce pentru copiii cu TSA; educație specializată (programe educaționale de tip Teacch, PECS); abilitare – reabilitare (logopedie, servicii psihologice și pedagogie de recuperare); recreere – socializare (excursii, tabere, serbări, etc.); consiliere pentru copii cu TSA, părinții sau aparținătorii acestora; activități de parenting pentru părinți/ reprezentanții legali sau pentru alte persoane care au în îngrijire copii cu TSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here