Activitate restrânsă la Spitalul Militar Focșani pentru începerea lucrărilor de reabilitare și consolidare

0
1807

Spitalul Militar de Urgenţă ,,Dr.Alexandru Popescu” Focşani se află în plin proces de reorganizare a spațiilor și mobilierului, în vederea pregătirii pentru începerea lucrărilor de reabilitare și consolidare generală a unității. În acest scop, potrivit comandantului, colonel Sorin Ivan, a fost dezactivată activitatea a patru săli de operații din Blocul operator, iar alte două săli se află în proces de pregătire pentru activitatea medicală. „Mai avem de primit vreo două, trei, avize, suntem aproape de start. Noi ne-am organizat deja, am restrâns din spații, din mobilier, tot ce s-a putut mișca. Blocul operator a fost restrâns, suntem în organizare și pregătire. Așteptăm bugetul, apoi vom derula procedura de achiziție a modulelor în care vom muta cabinetele medicale. A fost amenajată platforma, cu toate utilitățile necesare, pe care acestea vor fi amplasate. Deja am dezactivat Blocul operator, iar săptămâna viitoare vom mișca paturile și tot ce mai este. Deja instalațiile s-au modificat. Activitatea Chirurgiei Generale și a secției de Urologie stagnează deocamdată, fiind suspendată activitatea în Blocul operator, iar celelalte specialități își desfășoară activitatea normal, în funcție de tipul de urgență. Din cele șase săli de operație pe care le aveam, patru săli au fost deja dezactivate și urmează să pregătim două în care chirurgii să-și desfășoare activitatea în perioada care urmează”, ne-a declarat colonelul Sorin Ivan, comandantul Spitalului Militar Focșani.

Proiectul de reabilitare și consolidare generală a unității vizează lucrări de consolidare și reabilitare la pavilionul spital; ascensoare de persoane în pavilionul spital; lucrări de reabilitare la pavilionul punct termic și hidrofor; lucrări de  reabilitare la pavilionul bloc alimentar și spălătorie; reabilitare şi extindere reţea de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă, termice şi electrice; asigurarea unei surse de apă independente – puţ forat şi rezervor 200 mc; refacerea trotuarelor, aleilor şi a îmbrăcăminţii asfaltice a reţelei carosabile din incinta spitalului.

Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2022. Antreprenorul general al acestui obiectiv de investiții este Asocierea  SC Euromateria S.R.L. (lider) – Pressina Construzioni S.P.A. – S&M Expert Project S.R.L. Lucrarea de consolidare și reabilitare a spitalului se derulează pe o perioadă de patru ani, având o valoare de 47.469.910 lei cu TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here