VIDEO și GALERIE FOTO: Avansări în grad la IPJ Vrancea, de Ziua Poliției Române; câteva sute de copii au aflat ce înseamnă meseria de polițist

0
1322

Polițiștii vrânceni, alături de cei din toată țara, au sărbătorit luni, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, Ziua Poliţiei Române, care a fost instituită prin articolul 49 din Legea nr. 218/ 23.04.2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Ieri, la sediul IPJ Vrancea a fost organizată Ziua Porților Deschise, adulți și copii participând la acest eveniment. Au avut loc demonstrații de abilități ale câinilor de serviciu, precum și demonstrații – procedee de autoapărare desfășurate de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„Sărbătorim astăzi (ieri-n.r.) 197 de la înființarea Poliției Române, ne bucurăm să avem alături de noi atât copii cât și adulți în această zi specială pentru noi și pentru întreaga comunitate. Ne-am dorit să avem alături de noi atât copii cât și adulți, avem o multitudine de activități desfășurate cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Activitățile au debutat săptămâna trecută, cu o nouă campanie de donare de sânge, intitulată „Oferim zâmbete pentru viață”. Campania de donare de sânge va continua și până săptămâna viitoare. Ne bucurăm că micuții care sunt alături de noi pot să vadă o parte din tehnica noastră și o parte din munca noastră. Le-am prezentat tehnica din dotare, ne bucurăm să avem atât de mulți tineri alături de noi. Este generația care ne va înlocui pe noi în această frumoasă și nobilă meserie. Cu ocazia organizării Zilei porților deschise am pregătit ateliere de Criminalistică, atelier de Acțiuni speciale, atelier de pictat pe față. Este ceva inedit, este pentru prima dată când organizăm așa ceva la IPJ Vrancea. Am adus și câinii de serviciu, unul de urmă și unul specializat pe tutun”, a declarat șeful IPJ Vrancea, comisar șef Remus Nica.

 

„În fiecare an, 25 martie este o zi specială pentru toți cei care poartă, cu mândrie, uniforma Poliției Române.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită astăzi (ieri-n.r.) în municipiile Focșani şi Adjud printr-o serie de activități prin care poliţiştii vrânceni au marcat, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituționali, 197 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

Manifestările dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au demarat în urmă cu o săptămână, prin desfăşurarea unor competiţii sportive dedicate poliţiştilor. Astfel, poliţiştii vrânceni, cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale, au organizat mai multe competiţii sportive (la discipline precum: minifotbal, tenis de masă, şah, table), competiţii care au dat ocazia celor mai bine pregătiți să se întreacă pe terenul de sport şi să îşi dovedească abilităţile sportive, ştiut fiind faptul că exerciţiile fizice fac parte integrantă din programul de pregătire profesională al oricărui poliţist.

Totodată, de-a lungul întregii săptămâni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei de la Serviciul Ordine Publică, au realizat activități de promovare a meseriei de polițist, precum și activități preventive în cadrul caravanei ”ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST”.

În contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române, ca în fiecare an, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea s-a desfășurat astăzi activitatea ,,Ziua Porţilor Deschise”. Astfel, începând cu ora 09.30, peste 600 de elevi din cadrul mai multor instituții de învățământ din județ au avut ocazia să fie „polițiști pentru o zi”. În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au “echipat” copiii cu “insigne” și i-au pictat pe față cu imagini reprezentative Poliției.

Atât copiilor cât și cadrelor didactice le-au fost prezentate dotările tehnice şi autospecialele de intervenție ale poliţiştilor vrânceni (autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale).

Nu au lipsit, bineînțeles, nici câinii polițiști care au pregătit exerciții demonstrative, spre încântarea celor mici. Și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud i-au primit astăzi (ieri-n.r.) cu entuziasm pe copii, prezentându-le tehnica din dotare și promovând profesia de poliţist. De asemenea, astăzi (ieri-n.r.), la sediul I.P.J. Vrancea a avut loc festivitatea de avansare în gradul profesional următor a poliţiştilor care au împlinit stagiul minim în gradul profesional deținut și îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute în actele normative. Astfel, cu prilejul zilei de „25 Martie – Ziua Aniversară a Poliţiei Române”, a fost acordat gradul profesional următor unui număr de 12 ofițeri și 91 de agenți de poliție. Festivitatea a debutat cu prezentarea mesajelor din partea conducerii Inspectoratului General al Poliției Române şi a continuat cu premierea câștigătorilor competițiilor sportive – ”Cupa Poliției”, care s-au desfășurat în perioada 18-22 martie a.c..

Cu acest prilej, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea dorește să mulțumească vrâncenilor care au înțeles să dea dovadă de corectitudine și atitudine civică, fiindu-ne alături și acordându-ne întreaga lor încredere. Totodată, la acest ceas aniversar, transmite tuturor colegilor polițiști cele mai calde urări de sănătate și succes în activitate, mulțumindu-le familiilor acestora că i-au susținut în activitate, mai ales atunci când acordau mai mult timp profesiei decât vieții personale.

LA MULȚI ANI, TUTUROR POLIȚIȘTILOR!“, a transmis Biroul de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here