Nepal – Un exemplar rar de rinocer cu un singur corn a murit după ce a căzut în fosa septică a unui hotel

0
101

Un rinocer dintr-o specie ameninţată cu dispariţia a decedat în apropierea unui parc naţional din centrul Nepalului, au anunţat luni autorităţile, potrivit DPA. În total, 41 de rinoceri din această specie rară cu un singur corn au decedat în ultimele nouă luni. Femela de rinocer, în vârstă de 30 de ani, a decedat duminică după ce a căzut în fosa septică a unui hotel, a spus Bed Kumar Dhakal, supraveghetor-şef în cadrul Chitwan National Park, situat la 120 de kilometri sud-vest de Kathmandu.

În parcul naţional trăiesc peste 600 de rinoceri din totalul de 645 de exemplare aflate în ariile protejate din această ţară. În urma numărului mare de decese în rândul rinocerilor, autorităţile guvernamentale au demarat o anchetă, a spus Dhakal, precizând că experţi în faună sălbatică efectuează autopsia animalului. „Vom cunoaşte detaliile după ce raportul guvernamental va fi gata, dar ar putea fi mulţi factori. Numărul acestora a crescut în ultimii ani, dar sursele de apă din parc au rămas aceleaşi, iar acest lucru ar putea fi una dintre cauze”, a spus acesta.

Degradarea habitatului şi competiţia acerbă pentru resurse a dus la o creştere accentuată a numărului de decese în rândul rinocerilor, potrivit unui raport recent publicat de Mongabay, o publicaţie specializată în faună sălbatică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here