Elevii Școlii Gimnaziale din comuna Câmpuri au participat, la finele săptămânii trecute, la o acțiune de plantare de puieți de molid, acțiune ce a avut loc pe raza localității. Astfel, în baza protocolului încheiat între Ocolul Silvic Soveja, prin reprezentanții săi Geană Silviu, șef ocol, Bunghez Gheorghiță, inginer responsabil, Stoica Mircea, pădurar, și Școala Gimnazială Câmpuri, reprezentată de Drăghici Ion, director, și profesorii Olaru Mariana, consilier educativ, Băruș Dumitru și Vlad Carmen, diriginți la clasele a VIII-a, și Cojocaru Ionel, școlarii și cadrele didactice au plantat 200 de puieți de molid în punctul silvic Cremeneț.
În minte cu poezia „Ne cheamă pădurea”, de Vasile Militaru: „Veniţi ai codrilor prieteni,/ Veniţi la ei, cu suflet viu,/ Veniţi cât brazii mai au cetini,/ Veniţi cât nu e prea târziu!/ Pădurea e izvor de viaţă/ Şi-n ea strămoşii-au mers mereu/ Ca-ntr-o biserică măreaţă,/ În care cântă Dumnezeu!”, într-o dimineață însorită de primăvară, elevii s-au deplasat cu entuziasm în punctul în care trebuia să aibă loc activitatea, însoțiți fiind de pădurarul Mircea Stoica. Școlarii povestesc că până la punctul de lucru au admirat pădurea în toată splendoarea ei, un adevărat templu în care intri cu sfială, dar care te cucerește repede, îndemnându-te parcă să-i descoperi misterele. Sursă de inspirație pentru poeți, inepuizabil izvor de oxigen, casă pentru mii de vietăți, pădurea a fost și este strâns legată de ființa poporului român, este glasul pământului, garanție a vieții.
La această activitate au participat elevii claselor a VIII-a și cel mai mic elev de clasa I, Vlad Sebastian, însoțiți de cadre didactice. Au fost atenți la explicațiile date de pădurar. Plantarea puieților de molid s-a desfășurat în bune condiții, sub supravegherea atentă a cadrelor didactice și a pădurarului. „Scopul proiectului este promovarea și educarea unei atitudini pozitive a elevilor față de mediul înconjurător prin dezvoltarea capacităților de cunoaștere și înțelegere a acestuia și formarea unor deprinderi de îngrijire și ocrotire a lui; familiarizarea cu aspecte legate de viața pădurilor, precum și însușirea unor norme de comportament ecologic specific pentru asigurarea echilibrului dintre sănătatea individului și mediul în care trăiește. Proiectul se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie și va cuprinde și alte activități: Trezirea naturii la viață, Farmecul pădurii”, ne-a declarat directorul școlii, profesorul Ion Drăghici.