Deputatul Tîlvăr a prezidat Reuniunea parlamentarilor din Regiunea Dunării

0
51

Deputatul Angel Tîlvăr a prezidat Reuniunea parlamentarilor din Regiunea Dunării, care a avut loc joi, 21 martie, la Palatul Parlamentului din București.

Parlamentarul vrâncean a condus a 6-a ediție a Conferinţei anuale a Parlamentarilor din Regiunea Dunării, eveniment organizat în marja deținerii președinției SUERD de către România, anul acesta, în sinergie cu prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) este una dintre cele patru strategii macro-regionale ale UE, inițiată și promovată de către România și Austria și adoptată de Consiliul European în anul 2011. SUERD reprezintă o platformă de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinată dezvoltării economice și sociale a regiunii dunărene.

În fața parlamentarilor și a diplomaților prezenți la eveniment, deputatul PSD de Vrancea a susținut interesele României și a subliniat că Președinția României la Consiliul UE este o excelentă ocazie ca țara noastră să promoveze politici cu aplicabilitate la nivel local și regional, în domenii precum turismul, cultura, cercetarea sau inovarea: “Trebuie să credem în propriile valori şi să sprijinim potenţialul turistic și cultural local. Este important să se investească în continuare în infrastructură, dezvoltare și modernizare, pentru valorificarea resurselor locale și regionale. Sunt mândru că sunt vrâncean! Conferințe ca cea de astăzi (joi-n.r.) sunt un prilej de a susține interesele cetățenilor noștri și o să mă folosesc de orice ocazie pentru a susține revitalizarea și valorificarea potențialului cultural și turistic al Vrancei”, a adăugat Angel Tîlvăr.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here