Faza zonală a Olimpiadei Naționale Corale se va desfășura la Focșani

0
192

Faza zonală a Olimpiadei Naționale Corale va fi organizată, sâmbătă, la Focșani. La acest eveniment vor participa formații corale din 8 județe ale Moldovei, respectiv Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea.

„Juriul va fi alcătuit din profesori de specialitate din județele participante, iar președinte de onoare va fi conf. univ. dr. George Dumitriu de la Universitatea de Arte „G. Enescu” Iași. Concursul se organizează pe două categorii (gimnaziu și liceu). La fiecare din cele două categorii, competiția se desfășoară pe câte trei secțiuni: 1. Coruri din școli și colegii/ licee de artă – muzică; 2. Coruri din școli și colegii/ licee – altele decât cele de artă; 3. Seminare/ Palatele și Cluburile Copiilor. Cele 24 de coruri înscrise în concurs își vor prezenta repertoriul pe scena Sălii de festivități a Colegiului Național “Unirea” din Focșani, începând cu ora 10.00. Intrarea este liberă.

În urma jurizării, pentru fiecare secțiune de la categoria “liceu”, va fi desemnată o formație corală care va reprezenta zona Moldova la etapa națională. Pentru categoria “gimnaziu”, etapa națională se organizează în anii pari, iar cea rezervată elevilor claselor liceale se desfășoară în anii impari.

Organizatorii acestei etape a Olimpiadei Naționale Corale sunt Inspectoratul Școlar al județului Vrancea, Liceul de Artă “Gh. Tattarescu”  Focșani și Colegiul Național “Unirea” Focșani“, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here