„Funcţionarii publici au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională“

0
493

Funcţionarii publici au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională, așa cum prevede articolul 50 din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea. Comunicatul vine după ce într-o publicație a apărut un articol „lipsit de responsabilitate și de profesionalism”, referitor la atragerea fondurilor europene. „Întrucât domeniul accesării și implementării proiectelor din fonduri nerambursabile este într-o continuă dinamică, este necesară formarea funcționarilor publici cu atribuții în acest domeniu. Mai mult decât atât, la nivelul Consiliului Județean Vrancea, există în implementare peste 20 de proiecte derulate cu fonduri europene și în perioada următoare se are în vedere accesarea și demararea a tot mai multor proiecte de investiții, ceea ce impune instruirea salariaților din aparatul de specialitate al consiliului județean în domeniul managementul proiectelor. Ne mândrim cu faptul că instituția publică județeană, în calitate de beneficiar, prin eforturile permanente întreprinse de președintele Marian Oprișan, are în implementare un număr mare de proiecte din fonduri nerambursabile“, se arată în comunicatul de presă.

Administrația județeană dă ca exemplu proiectul regional „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea“, care este finanțat în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare și are o valoarea totală a investiției de  941 milioane de lei, aproximativ 200 milioane de euro. Această sumă este asigurată în proporție de 85% din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local. „Este dezamăgitor că sunt mediatizate informații eronate referitor la activitatea președintelui Consiliului Județean Vrancea, care pot aduce prejudicii de imagine, atât dumnealui personal, cât și instituției pe care o reprezintă“, se arată în finalul comunicatului de presă al Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here