Amenzi și permise reținute în urma unei acțiuni a polițiștilor la trecerile la nivel cu calea ferată

0
373
bty

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor de circulație din zona trecerilor la nivel cu calea ferată

 

Ieri (marți-n.r.), în intervalele orare 11.00 – 13.00 și 17.00 – 19.00, poliţiştii de la rutier au acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime şi pagube materiale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 6600 de lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere, dintre care unul pentru încălcarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată și a fost retras un certificat de înmatriculare. Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune contra circulației pe drumurile publice.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată şi reaminteşte faptul că legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.305 – 2.900 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 20 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here