ULTIMA ORĂ! Amenzi pentru șoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor

1
1252

Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri

La data de 20 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, Biroului Rutier și ai celorlalte formațiuni de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfăşurat o acțiune pe raza județului, pentru verificarea respectării regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului. Aceasta s-a finalizat cu aplicarea a 104 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.080 de lei.

Astfel, în intervalul orar 07.00 – 11.00 și 12.00 – 14.00 au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale pentru abateri le regimul rutier, fiind reținute totodată și 15 permise de conducere, 9 dintre acestea pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea acordată pietonilor. De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, pentru alte abateri la regimul circulației.

Exemple semnificative:

Un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în mun. Focșani, fără a acorda prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal. Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 135 lit. h din H.G. 1391/2006, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un alt bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în mun. Focșani, fără a acorda prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 135 lit. h din H.G. 1391/2006, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

IPJ Vrancea, 21 martie 2019

1 COMENTARIU

  1. Dar pietonii, ca intra in trecerea de pietoni ca surdu-n toba! Cu ei ce facem? In regulamen scrie ca trecerea e locul pe unde ai dreptul sa treci si intai sa te asiguri, nu sa vb la tel sau sa treci brusc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here