Scandal pe Bulevardul Unirii. Un focșănean, condamnat în Italia și Germania, a bătut un bărbat și l-a fugărit pe altul

0
5126

Un focșănean de 31 de ani va fi judecat la Judecătoria Focșani pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. Fapta pentru care a fost trimis în judecată, în luna martie 2019, a fost comisă în luna aprilie a anului trecut. Conform rechizitoriului, în timp ce se afla în fața unui magazin de pe Bulevardul Unirii, pe fondul unul conflict spontan, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în zona feței și cu picioarele peste corp.

În momentul incidentului, persoana vătămată era la magazin pentru a-și cumpăra ceva. În timp ce aștepta restul, a apărut inculpatul, care era băut bine și care i-a cerut să se dea la o parte. Imediat, inculpatul a și lovit victima cu pumnul. În momentul în care a vrut să-i mai aplice o lovitură, victima s-a ferit, iar inculpatul a dat cu pumnul într-un geam pe care l-a și spart. Pentru aplanarea conflictului a intervenit un martor. Deranjat de acest lucru, inculpatul i-a spus acestuia „vino încoace, pușcăriașule, ca să ne batem”. Omul care voia doar să calmeze spiritele, nu să se bată, s-a retras, fiind fugărit apoi de inculpat. Pentru că nu a reușit să-l prindă pe martor, inculpatul a revenit în fața magazinului și a lovit iar partea vătămată, de această dată cu picioarele.

La audieri, inculpatul a declarat că anterior acestui incident, în timp ce se afla în fața unui market din Focșani, dintr-o mașină au coborât trei indivizi care l-au agresat. După acest moment, atunci când a ajuns la magazin și a văzut persoana vătămată, dar și pe martor, i s-a părut că aceștia ar semăna cu doi dintre cei trei bărbați care l-au agresat pe el și de aceea a reacționat așa. În fața anchetatorilor el nu și-a mai amintit exact ce a făcut, motivând că era băut.

Partea vătămată a declarat că se constituie parte civilă cu suma de 2.300 lei. Bărbatul trimis în judecată nu a mai putut fi audiat și în calitate de inculpat întrucât ar fi plecat din  țară.

De altfel, el nu este la primul contract cu legea penală. A mai avut condamnări pentru infracțiuni de furt, fapte comise în Italia și Germania. În anul 2011 a avut o condamnare de 1 an și 8 luni de închisoare în Italia, a cărei executare a fost suspendată pe o perioadă de 5 ani. Anchetatorii arată că în cazul în care această hotărâre va fi ecunoscută în România, atunci, fapta pentru care a fost trimis acum în judecată, a fost săvârșită în stare de recidivă postexecutorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here