Părinții copilului de un an și jumătate, care a fost abandonat în scara unui bloc, de negăsit

1
811

Băiețelul de aproximativ un an și șase luni, care a fost găsit miercuri după amiază în scara unui bloc din municipiul Adjud, a fost externat și dat în grija unui asistent maternal. Potrivit reprezentanților DGASPC Vrancea, investigațiile medicale nu au evidențiat probleme de sănătate, iar copilul a putut fi scos din spital și predat specialiștilor din subordinea instituției. „Minorul a fost preluat în cursul zilei de ieri (vineri-n.r.) și încredințat unui asistent maternal în regim de urgență, asigurându-i toate nevoile de ocrotire. Din informațiile pe care le avem până la acest moment a fost stabilită identitatea atât a mamei cât și a tătălui, însă nu s-a reușit localizarea acestora, neputând fi astfel audiați până în momentul de față. Menținem în acest caz legătura cu toate celelalte autorități abilitate, urmând ca după încheierea evaluărilor inițiale să ne prezentăm în instanță cu acest caz. Deocamdată, copilul rămâne în asistență maternală în regim de urgență, iar instanța de judecată va decide ce se întâmplă cu el. Cel mai probabil, în cazul în care nici un membru al familiei nu-i va putea asigura nevoile de ocrotire, va rămâne în continuare în sistemul de protecție a copilului, respectiv la un asistent maternal profesionist. Minorul nu are probleme de sănătate. Urmează să-i evaluăm familia și să vedem care este situația acesteia”, ne-a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Potrivit unor surse oficiale, mama băiețelului ar avea domiciliul cunoscut în localitatea Valea Seacă, din județul Bacău, iar tatăl ar fi din județul Tulcea.

Reaminitim că miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, minorul a fost găsit pe jos, în scara unui bloc, din zona gării din municipiul Adjud. Copilul avea lângă el doar o sacoșă cu hăinuțe. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au reușit să stabilească identitatea minorului și a mamei, însă femeia nu a fost de găsit. Oamenii legii ar fi găsit-o însă pe bunica minorului, în județul Bacău, dar aceasta a refuzat să ia în grija sa copilul, invocând lipsa condițiilor materiale. „Poliţiştii din Adjud au fost sesizaţi, miercuri, de către o persoană, cu privire la faptul că în scara blocului, în jurul orei 15.00, a găsit un copil de aproximativ 1-2 ani. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a preluat copilul şi l-a predat Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Adjud. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identitatea copilului și implicit a mamei acestuia, urmând ca femeia să fie contactată. Cercetările continuă”, ne-a declarat joi purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspector principal Cătălina Murariu.

Cel mai probabil, mama care și-a abandonat copilul va fi cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului, faptă care, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here