Concurs inedit în Finlanda: mai mulţi întreprinzători au făcut baie la copcă pentru a-şi finanţa afacerea

0
12

Pentru a reuşi în afaceri, uneori trebuie să vă păstraţi sângele rece: aşa s-au gândit şi tinerii antreprenori care s-au decis să facă o baie la copcă, în apa îngheţată, nu departe de Cercul Arctic, în cadrul unui concurs inedit, totul cu speranţa de a-şi finanţa proiectul, informează AFP. Reprezentanţii a 12 start-up-uri au participat miercuri la „Polar Bear Pitching”, un concurs fără-pereche, în cadrul căruia concurenţii îşi prezintă afacerea unui juriu de investitori, la Oulu, un oraş-port din nordul Finlandei.

Regula concursului este simplă: puteţi vorbi, prezenta, argumenta atâta timp cât corpul vostru rămâne scufundat într-o copcă săpată pe ţărmurile Mării Baltice. „A fost groaznic. A fost ca şi cum ai fi fost lovit în faţă de zece tipi cu adevărat puternici”, a declarat câştigătorul Lasse Brurok, care împreună cu coechipierul său Arne-Morten Willumsen au câştigat premiul de 10.000 de euro. Aşezaţi confortabil pe o bancă, la cald, judecătorii au fost impresionaţi de tonul plin de umor al celor doi, dar şi de potenţialul proiectului lor profesional, un site care permite vinderea şi cumpărarea de cărţi noi şi folosite în Norvegia. „Am venit cu intenţia de a câştiga şi a funcţionat! Chiar dacă am fost încrezători, este încă un şoc. A fost foarte distractiv „, a declarat Arne-Morten Willumsen pentru AFP.

Îmbrăcaţi în costume trăsnite, cântând la flaut sau la tobă, concurenţii ediţiei din 2019 au provenit în special din ţări precum Statele Unite, Kenya, Estonia şi Finlanda. Recordul de stat în copcă a fost stabilit de un concurent care a rămas scufundat în apa îngheţată timp de cinci minute pentru a-şi prezenta proiectul, în condiţiile în care durata medie a unei prezentări a fost de 1-2 minute. Printre alte proiecte inovatoare care au atras atenţia juriului în acest an s-a aflat un concept ultra-uşor de cablu de alimentare, un sistem de senzori cu costuri reduse pentru a urmări jocurile de tenis sau un instrument video de analiză a CV-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here