VIDEO: Zece persoane, femei şi bărbaţi, reţinute şi propuse la arestare în dosarul de cămătărie, şantaj şi proxenetism

0
1230

Sapte bărbaţi şi trei femei au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, după cele şapte percheziţii făcute marţi într-un dosar de camătă, şantaj şi proxenetism. Reţineri s-au făcut după audierile care au durat multe ore în noaptea de marți spre miercuri, iar ieri persoanele reţinute au fost prezentate magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă. Aseară, până la ora 20.30, încă nu fusese luată o decizie în cazul lor. La ora respectivă, pentru șase dintre suspecți mandatele de reținere expiraseră deja.

Cele 10 persoane care fac obiectul dosarului instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ sunt Gheorghe Ş., Julien Ş., Daniel Ş., Rodica Ş., Edmond Gică C., Narcis C., Vera I., Romeo I., Liviu Z. şi Margareta P.

Cel puţin unul dintre inculpaţi mai are probleme cu legea. În vara anului trecut, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă şi apoi a fost pus sub control judiciar într-un dosar de înşelăciune, în sarcina lui reţinându-se infracţiunea de complicitate la înşelăciune. Este vorba despre Edmond Gică C., care a şi fost trimis în judecată în dosarul de înşelăciune amintit, dosar care acum se află pe rolul Judecătoriei Focşani.

Reamintim că, marţi, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj, dar şi proxenetism. Multe dintre percheziții au fost efectuate în imobile din Focşani, oraş în care oamenii legii au organizat şi un flagrant. În timpul acestuia, doi dintre inculpaţii din dosar primeau o sumă de bani de la o persoană căreia îi împrumutaseră anterior o altă sumă, şi de la care aşteptau mult mai mult decât i-au oferit, aşa zisa dobândă. Evident, că pentru a primi taxele percepute, victimele erau ameninţate cu acte de violenţă. Anchetatorii spun că suspecţii ar fi acţionat în perioada 2018-2019.

După percheziţiile făcute în cele şapte locaţii, mai multe persoane au fost duse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. “Astăzi, 12 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea au depistat în flagrant, în Focşani, doi bărbaţi, din judeţul Vrancea, în timp ce primeau bani de la persoana căreia îi oferiseră anterior, cu titlu de împrumut, o altă sumă. Din cercetările efectuate până în prezent rezultă că, în perioada 2018 – 2019, persoanele în cauză ar fi desfăşurat activităţi de camătă şi şantaj, prin ameninţări cu acte de violenţă. Astăzi (marți), poliţiştii au desfășurat 7 percheziţii domiciliare, în urma cărora zece persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, pentru audieri. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi proxenetism, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor legale. La acţiunea desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au fost angrenaţi şi poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Focşani şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea”, au transmis, marți, reprezentanţii IPJ Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

Referitor la infracţiunea de proxenetism, sursele noastre ne-au spus că persoanele acuzate de infracţiunile de cămătărie şi şantaj ar fi avut legături şi cu tinere care practică prostituţia în diferite locaţii din Focşani, în sensul că ar fi primit şi o parte din banii câştigaţi de fete prin oferirea de servicii sexuale contra cost. În multe dintre cazuri, suspecţii ar fi fost cei care le găseau şi clienţi.

Numărul persoanelor care astăzi au mers la sediul IPJ, dar şi în faţa clădirii Tribunalului Vrancea şi a Judecătoriei Focşani pentru a-şi susţine rudele, duse la instanță pentru mandate, a fost foarte mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here