SUA-Două actriţe, inculpate într-un caz de dare de mită pentru admiterea copiilor lor la universităţi faimoase

0
56

Actriţele Felicity Huffman („Desperate Housewives”) şi Lori Loughlin („Full House”) au fost inculpate marţi într-un caz de dare de mită unor intermediari pentru obţinerea de locuri în universităţi de prestigiu pentru copiii lor, informează AFP.

Potrivit rechizitoriului, intermediarii au falsificat dosarele acestor copii, inclusiv rezultatele lor la examene, pentru a le facilita admiterea la universitate, la solicitarea unor clienţi de prestigiu, printre care şi cele două actriţe americane. Persoana aflată la conducerea acestei reţele, William Singer, a fost inculpat pentru patru capete de acuzare diferite, printre care extorcare şi spălare de bani, şi urmează să pledeze vinovat în faţa unui magistrat marţi după-amiază.

Grupul infracţional ar fi primit în total 25 de milioane de dolari de la părinţi dornici să-şi vadă copiii admişi la universităţi de prestigiu cum ar fi Yale, Georgetown, Stanford, Universitatea din California de Sud (USC), Texas, UCLA şi Wake Forest. În total, 33 de părinţi au fost acuzaţi de utilizarea serviciilor lui William Singer căruia i-au plătit sume cuprinse între 200.000 şi 6,5 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here