ULTIMA ORĂ! ZECE persoane REȚINUTE în urma perchezițiilor de ieri din Focșani

0
5384

Față de cele 10 persoane aduse ieri la sediul IPJ Vrancea pentru audieri a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj și proxenetism, au precizat astăzi polițiștii.

Şapte percheziţii au efectuat ieri poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi proxenetism. Percheziții au fost inclusiv la casa lui Florin Cristofan, zis Paris, cunoscut lider al romilor din Focșani, care a murit în iunie anul trecut.

Multe dintre percheziţii au fost efectuate în imobile din Focşani, oraş în care oamenii legii au organizat şi un flagrant. În timpul acestuia, doi dintre suspecţii din dosar primeau o sumă de bani de la o persoană căreia îi împrumutaseră anterior mai puțini bani. Banii în plus reprezentau aşa zisa dobândă. Pentru a plăti taxele percepute de cămătari, victimele erau ameninţate cu acte de violenţă. Anchetatorii spun că suspecţii ar fi acţionat în perioada 2018-2019.

După percheziţiile făcute în cele şapte locaţii, mai multe persoane au fost duse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

În ceea ce priveşte infracţiunea de proxenetism, sursele noastre spun că persoanele acuzate de cămătărie şi şantaj ar fi avut legături cu tinere care practică prostituţia în diferite locaţii din Focşani, în sensul că ar fi primit şi o parte din banii câştigaţi de fete. Potrivit surselor noastre, suspecţii le găseau clienţi prostituatelor, iar o parte din banii câștigați de acestea ajungeau la ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here