VIDEO şi GALERIE FOTO: Orașul Mărășești va beneficia de un sistem modern de alimentare cu apă și canalizare

0
1256

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, a participat, ieri, la Mărășești, la inaugurarea unor lucrări din cadrul proiectului regional Vranceaqua 2, alături de primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, directorul SC CUP SA, Gheorghe Vasilescu, reprezentanții constructorilor și cetățeni. Aceste lucrări fac parte din contractul privind proiectarea și executarea sistemului zonal de alimentare cu apă și canalizare în gruparea Panciu și Mărășești. Contractul mai sus menționat va deservi o populație de circa 20.260 de locuitori. Valoarea contractului este de 30.255.022 lei (echivalentul a 6.577.178 euro), din care: 25.716.769 lei din fonduri europene; 3.933.152 lei din fonduri de la bugetul de stat; 605.100 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor.

La Mărășești vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv: va avea loc extinderea aducțiunii pe o lungime de 7.728 metri și va fi reabilitată reţeaua de apă pe o lungime de 6.063 metri. De asemenea, la sistemul de canalizare, va fi reabilitată rețeaua pe o lungime de 2.133 metri și va fi extinsă rețeaua de canalizare cu 1.837 metri.

Tot în cadrul contractului privind proiectarea și executarea sistemului zonal de alimentare cu apă și canalizare în gruparea Panciu și Mărășești vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din orașul Panciu și comuna Străoane. La Panciu vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv: reabilitări la reţeaua de apă pe o lungime de 2.227 metri și extinderea rețelelor de  apă cu 5.237 metri. La sistemul de canalizare vor fi realizate lucrări de extindere a rețelei cu 5.014 metri. În comuna Străoane: va fi extinsă rețeaua cu 7.283 metri, vor avea loc lucrări de extindere la o staţie de pompare ape uzate și vor fi extinse conductele de refulare cu 5.251 metri. Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 luni + 36 luni perioada de garanție.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că proiectul Vranceaqua etapa a II-a este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. „Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022, iar valoarea totală a investiției este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, iar restul din subvenții de la bugetul de stat și din contribuții de la bugetul local“, a arătat președintele Marian Oprișan.

Președintele Consiliului Județean a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă din județ. Acesta a adăugat că, împreună cu directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu, au fost făcute toate eforturile pentru a finanța etapa a doua a proiectului Vranceaqua prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). În cadrul primei etape a proiectului Vranceaqua au fost finalizate lucrările în Focșani, Adjud, Odobești, Panciu și Mărășești, dar și în comunele Homocea, Golești și Cîmpineanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here