ULTIMA ORĂ! Peste 1.500 de amenzi aplicate de polițiști, în câteva zile, transportatorilor de persoane, pietonilor și bicicliștilor

0
713

Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri

 

În perioada 4 – 10 martie a.c., o acţiune a polițiștilor Serviciului Rutier, de Ordine Publică și al Poliției Transporturi Vrancea, desfăşurată pe raza județului, pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane, s-a finalizat cu aplicarea a 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 112,734 de lei.

Astfel, s-a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniu, verificarea deținerii documentelor  de transport, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane. Cu această ocazie, au fost verificate peste 150 de autovehicule și au fost reținute 14 permise de conducere, iar cinci certificate de înmatriculare au fost retrase. De asemenea, a fost depistată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Tot în perioada 4 – 10 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier și ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat pe raza județului o acțiune privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 1228 de sancţiuni contravenţionale, din care 312 pentru viteză, 13 pentru neacordare prioritate pietoni, 10 pentru neacordare prioritate vehicule, 93 pentru abateri ale pietonilor, 54 pentru abateri ale bicicliștilor, 5 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 734 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute 95 de permise de conducere şi 26 de certificate de înmatriculare și au fost depistate 19 infracțiuni la regimul circulației și 15 de altă natură.

Toate aceste acțiuni au drept scop reducerea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză sau a normelor legale, conștientizarea acestora asupra dinamicii și consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul  neregulilor.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 13 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here