Percheziții în Focșani, la persoane bănuite de camătă, şantaj şi proxenetism; cămătarii luau bani de la prostituate după ce le găseau clienți

0
2262

Şapte percheziţii au efectuat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, ieri, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi proxenetism. Percheziții au fost inclusiv la casa lui Florin Cristofan, zis Paris, cunoscut lider al romilor din Focșani, care a murit în iunie anul trecut.

Multe dintre percheziţii au fost efectuate în imobile din Focşani, oraş în care oamenii legii au organizat şi un flagrant. În timpul acestuia, doi dintre suspecţii din dosar primeau o sumă de bani de la o persoană căreia îi împrumutaseră anterior mai puțini bani. Banii în plus reprezentau aşa zisa dobândă. Pentru a plăti taxele percepute de cămătari, victimele erau ameninţate cu acte de violenţă. Anchetatorii spun că suspecţii ar fi acţionat în perioada 2018-2019.

După percheziţiile făcute în cele şapte locaţii, mai multe persoane au fost duse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. “Astăzi, 12 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea au depistat în flagrant, în Focşani, doi bărbaţi, din judeţul Vrancea, în timp ce primeau bani de la persoana căreia îi oferiseră anterior, cu titlu de împrumut, o altă sumă. Din cercetările efectuate până în prezent rezultă că, în perioada 2018 – 2019, persoanele în cauză ar fi desfăşurat activităţi de camătă şi şantaj, prin ameninţări cu acte de violenţă. Astăzi (ieri-n.r.), poliţiştii au desfășurat 7 percheziţii domiciliare, în urma cărora zece persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, pentru audieri. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi proxenetism, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor legale. La acţiunea desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au fost angrenaţi şi poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Focşani şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

În ceea ce priveşte infracţiunea de proxenetism, sursele noastre spun că persoanele acuzate de cămătărie şi şantaj ar fi avut legături cu tinere care practică prostituţia în diferite locaţii din Focşani, în sensul că ar fi primit şi o parte din banii câştigaţi de fete. Potrivit surselor noastre, suspecţii le găseau clienţi prostituatelor, iar o parte din banii câștigați de acestea ajungeau la ei.

Audierile în acest dosar au durat până aseară târziu, iar până la ora 20.00 nu era nicio persoană reţinută. Nu este exclus ca situaţia să se fi schimbat până în această dimineaţă, întrucât au existat voci care au spus că vor fi reţineri şi nu una sau două, ci mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here