Israel: ‘Wonder Woman’ a venit în ajutorul unei actriţe criticate de premierul Netanyahu

0
52

Actriţa Gal Gadot (FOTO), care interpretează rolul ‘Wonder Woman’, a ‘zburat’ în ajutorul unei alte actriţe israeliene, criticată de premierul Benjamin Netanyahu şi atacată pe reţelele sociale pentru criticarea poziţiilor partidului de guvernământ asupra minorităţii arabe, relatează AFP. ‘Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi’, a scris actriţa israeliană Gal Gadot pe contul ei de la Instagram duminică seară, în sprijinul compatrioatei sale, actriţa şi model Rotem Sela. ‘Nu este o chestiune de dreapta sau de stânga. Evreu sau arab. Laic sau religios’, a adăugat ea. ‘Este o chestiune de dialog, de dialog pentru pace şi securitate, şi de toleranţă faţă de ceilalţi’, a concluzionat ea, distribuind mesajul publicat de Rotem Sela şi dându-i asigurări că este ‘o sursă de inspiraţie’.

Rotem Sela a publicat un comentariu furios sâmbătă seară după ce a auzit o declaraţie a ministrului culturii Miri Regev la televizor, în care aceasta le-a cerut alegătorilor să nu voteze cu oponenţii premierului Benjamin Netanyahu la alegerile legislative din 9 aprilie. Ea a afirmat că există ameninţarea unei alianţe între adversarii lui Netanyahu şi partidele arabe pentru a guverna după alegeri.

O astfel de ipoteză este extrem de improbabilă, însă este un argument folosit cu regularitate de Netanyahu, Regev şi de partidul lor Likud (dreapta). ‘Când cineva din acest guvern le va spune în cele din urmă oamenilor că Israelul este un stat al tuturor cetăţenilor şi că toţi oamenii au fost creaţi egali?’, a scris Rotem Sela pe Instagram. ‘Chiar şi arabii – incredibil dar adevărat – sunt fiinţe umane, la fel şi homosexualii, lesbienele şi – vai ce şoc – cei de stânga’, a adăugat ea.

Premierul Netanyahu i-a răspuns duminică pe Instagram cu un mesaj care începe cu ‘Dragă Rotem’. ‘Israelul nu este statul tuturor cetăţenilor săi’, a scris Netanyahu, deoarece ‘potrivit legii fundamentale asupra naţiunii adoptate anul trecut, Israelul este statul-naţiune al poporului evreu – şi numai al poporul evreu’, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here