Cu un picior amputat, fostul soldat Royal Navy Lee Spencer a traversat Atlanticul într-o ambarcaţiune cu vâsle

0
47

Britanicul Lee Spencer, 49 de ani, plecat din Portugalia pe 9 ianuarie, a terminat în două luni, în largul statului sud-american Guyana, traversarea Atlanticului într-o ambarcaţiune cu vâsle solo, cu câteva minute înainte de ora 01:30 locală (04:30 GMT), a informat pe contul său de Twitter fostul soldat Royal Navy, care şi-a pierdut un pictor într-un accident în 2014, relatează AFP.

Lee Spencer devine, potrivit echipei sale, noul deţinător al recordului de traversare a Atlanticului într-o ambarcaţiune solo pornind din Europa către America de Sud, record deţinut până acum de un puşcaş marin, norvegianul Stein Hoff. Acesta din urmă a fost primul care a obţinut acest record în 2002, din Portugalia până în Guyana, în 96 de zile, 12 ore şi 45 de minute. Lee Spencer a traversat Atlanticul ‘în mai puţin de 36 de zile’, se arată pe contul său de Twitter.

Fostul soldat al trupelor britanice Royal Marine a participat la mai multe operaţiuni în Afganistan, de unde s-a întors nevătămat. Însă în 2014, el şi-a pierdut piciorul drept într-un accident pe o autostradă din Marea Britanie. El a reuşit să traverseze Atlanticul într-o ambarcaţiune solo cu ajutorul unei proteze. Linia de sosire a fost fixată în largul Guyana.

Aventura lui Lee Spencer este o ‘super-performanţă’, a spus Harry Culas, unul dintre concurenţii ultimei ediţii a cursei Rame Guyane, pentru că ‘sunt curenţi foarte puternici, precum Gulf Stream (curentul Golfului)’. Lee Spencer a traversat deja Atlanticul în decembrie 2015 într-un echipaj format din patru foşti soldaţi, toţi cu handicap fizic.

La începutul călătoriei sale, Spencer a afirmat că speră că aventura sa va oferi o perspectivă diferită asupra persoanelor cu handicap şi că va strânge bani pentru o acţiune de caritate a Royal Navy şi fondului Endeavour pentru soldaţii răniţi în teatrele de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here