Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, întâlnire cu ministrul adjunct de Externe al Turciei

0
329

Angel Tîlvăr: Dimensiunea parlamentară a Președinției României la Consiliul UE reprezintă un cadru propice exprimării tuturor celor interesați într-o Europă mai puternică, mai unită și mai aproape de nevoile cetățenilor.

 

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a avut luni, 11 martie 2019, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. Faruk Kaymakci, ministrul adjunct de Externe al Turciei și director pentru Afaceri Europene și cu E.S. Füsun Aramaz, noul ambasador al Republicii Turcia în România.

Oficialul român i-a adresat doamnei ambasador succes în îndeplinirea mandatului și și-a exprimat speranța într-o foarte bună colaborare, în același spirit al bunelor relații diplomatice avute cu predecesorul său. Discuțiile purtate s-au axat pe problema migrației, ca o provocare, care se va menține pe agenda europeană pentru o perioadă de timp care justifică o abordare foarte bine pregătită. Un alt subiect de discuție a fost Președinția Consiliului UE, asigurată de România, care, acționând ca un mediator onest și neutru, și-a propus să creeze cadrul de exprimare favorabil tuturor statelor care se implică și susțin definirea viitorului proiectului european, un rol fundamental revenind dimensiunii parlamentare, în sensul promovării unei Europe mai coezive, mai puternice și mai aproape de nevoile cetățenilor.

Un exemplu al importanţei acordate de ambele țări cooperării interparlamentare este și concretizarea intensificării dialogului parlamentar direct, prin vizita ce va avea loc în luna mai, anul acesta, la Ankara, a reprezentanților Comisiei pentru afaceri europene din Camerei Deputaților, la invitația omologilor parlamentari turci.

La rândul său, domnul Faruk Kaymakci a exprimat dorința țării sale de a aprofunda Parteneriatul Strategic bilateral și a reiterat faptul că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă pentru Turcia un obiectiv strategic.

Comunicat de presă, 11 martie

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here