Judo – Alexandru Matei de la LPS-CSM 2007 Focșani, locul 5 la Cupa Europeană pentru cadeți de la Zagreb!

0
372
  • Colegul său de club Lorenzo Ispas a câștigat două întâlniri

Cupa Europeană pentru cadeți – 18 ani, de la Zagreb, Croația, de la sfârșitul săptămânii trecute, a avut la start, reprezentând România, doi sportivi focșăneni de la LPS CSM 2007 Alexandru Matei și Lorenzo Ispas, pregătiți de profesorii antrenori Iulian Surlă, Stănică Grosu și Marinel Palade.

Alexandru Matei (foto, albastru) a avut un parcurs foarte bun în care, după ce a stat în primul tur, a terminat cu victorie două meciuri și a pierdut două, terminând concursul pe locul al cincilea. Tânărul judoka de la Focșani a evoluat la categoria 50 kg. unde a câștigat la Matteo Iamundo, Italia, Uladzsislau Marduseavich, Belarus, a pierdut la Valadier Picard, Franța, iar în disputa pentru medalia de bronz a fost întrecut de Said Magomed Khailov, din Ucraina, la penalizări, ca și în întâlnirea precedentă, cu Picard, locul 1 în lume în acest moment la 50 kg.

Lorenzo Ispas, la 66 kg., a câștigat primele două meciuri, cu Djordje Milanov, din Serbia și cu Bruno Calista, din Croația, dar pierdut la David Dyshel, din Israel, după ce a condus în cea mai mare parte a întâlnirii.

La terminarea concursului, sensei Iulian Surlă, care i-a însoțit pe cei doi sportivi în Croația, mi-a spus: Am încredere în sportivii noștri și sunt sigur că unul dintre ei, cel puțin, va obține un rezultat remarcabil în acest an, ei fiind în ultimul an al acestei categorii de vârstă”. Același lucru mi l-a spus sensei Iulian Surlă, în urmă cu câțiva ani, și despre Laris Borș care, ulterior, l-a confirmat în mod excepțional prin multele titluri de campion național, prin medaliile, inclusiv, de aur, obținute la cupele europene ca și prin locul al șaptelea obținut la Campionatul Mondial de juniori în 2018.

La Cupa Europeană pentru cadeți de la Zagreb unde au participat 723 de judoka – 467 masculin si 256 feminin, din 34 de țări, echipa României din care au făcut parte Alexandru Matei și Lorenzo Ispas, a ocupat locul al treilea pe națiuni.

Ieri, 11 martie, la Zagreb a început stagiul de pregătire care se desfășoară după fiecare competiție de acest nivel, iar joi sau vineri cei doi sportivi și sensei Iulian Surlă se vor întoarce acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here