Focșănenii din Sud au discutat cu primarul Misăilă despre problemele cartierului

1
2004

Proiectele de investiții ale Primăriei Focșani au fost prezentate, ieri, în fața focșănenilor care locuiesc în zona de Sud a municipiului. Întâlnirea primarului Cristi Misăilă cu locuitorii Focșaniului a avut loc într-o sală de clasă din Școala „Alexandru Vlahuță”, neîncăpătoare pentru focșănenii veniți să vadă proiectele de investiții și să își spună problemele în fața conducerii municipalității. Locuitorii din Sud au ridicat probleme diverse, de la locul de joacă de lângă grădinița 1, reabilitarea termică a blocurilor, toaletarea copacilor și realizarea planului urbanistic zonal pentru locuințele din zona cartierului Laminorul.

Dezbaterile publice organizate de primărie pentru prezentarea investițiilor care urmează să fie derulate în municipiul Focșani sunt o etapă premergătoare aprobării în Consiliul Local a modului de folosire a excedentului de circa 30 milioane lei. Primarul Cristi Misăilă a arătat că, în lipsa unei legi de bugetului de stat, municipalitatea a pregătit un proiect de hotărâre privind modul în care vor fi cheltuiți cei 30 de milioane lei. Majoritatea, adică 25 milioane lei, vor fi alocați pentru proiectele de investiții pregătite de municipalitate, diferența urmând să fie alocată pentru a acoperi temporar golurile de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunilor de funcționare și dezvoltare în acest an. Acest proiect de hotărâre urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local din 18 martie. Practic, municipalitatea a recurs la această procedură pentru a putea semna contractele de execuție la diferite investiții pentru care a fost finalizată procedura de achiziție publică.

Printre investițiile pregătite pentru cartierul Sud se numără realizarea Dispensarului Medical. Primarul Cristi Misăilă a arătat că intenția administrației locale este ca în clădirea dispensarului să funcționeze o stomatologie, un centru de permanență, un centru pediatric. Practic, se dorește ca focșănenii din Sud să aibă la dispoziție un spațiu medical unde să poată veni pentru a rezolva micile urgențe, fără să mai fie nevoiți să meargă la Spitalul Județean. Este o investiție considerabilă pentru care a fost deja realizată proiectarea și urmează licitația pentru execuția lucrărilor.

O altă investiție importantă, la care urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor, este realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzilor Revoluției, Aleea, Parc, Aleea Sudului, Cpt. Crețu Florin. Pe lista de investiții pregătită de municipalitate se mai află reabilitarea cu fonduri europene a locuințelor sociale de pe strada Aleea Revoluției. Edilul a precizat că, în acest caz, nu se va ajunge în situația de la blocul G2. Locuințele sunt date doar persoanelor care nu au datorii la bugetul local iar în situația în care nu își achită facturile pentru o perioadă de trei luni începe procedura executării silite și evacuarea. Mai mult, situația din locuințe este monitorizată de  angajații Primăriei pentru a vedea dacă acești chiriași întrețin spațiile primite.

Una dintre problemele ridicate de locuitorii veniți la întâlnire a fost locul de joacă de lângă grădinița 1. Oamenii au reclamat gălăgia făcută de persoane care vin seara în acel spațiu, consumă băuturi alcoolice și nu îi lasă pe locuitorii din zonă să se odihnească. Primarul a arătat că acel spațiu de joacă va fi relocat după ce vor fi finalizate lucrările la locurile de joacă care vor fi amenajate în interiorul creșelor și grădinițelor.

Investițiile pregătite pentru municipiul Focșani sunt prezentate de primarul Cristi Misăilă la dezbaterile publice organizate pe parcursul lunii martie pe marginea proiectului de buget pentru acest an. Ultima întâlnire va avea loc în data de 14 martie, începând cu ora 17:00, în incinta Colegiului Economic „Mihail Kogalniceanu” (zona 4 Gară).

1 COMENTARIU

  1. Dar problemele din cartierul Bahne nu le vede nimeni și sunt multe rău și mari.
    Doua blocuri in paragină care nu fac nimic cu ele, sa le recondiționeze și să le de-a in folosință sau sa le dărâme și să facă altceva. Gropi și noroi printre blocuri, de nici pe jos nu poți merge. Trebuie sa porți cizme. Probleme cu apa caldă și căldura sunt mereu și altele.
    Aici e alta lume, toți se fac că nu văd nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here