Doi bărbaţi arestaţi după ce au furat bunuri dintr-o casă, apoi i-au dat foc ca să-și şteargă urmele

0
385

Doi bărbaţi din comuna Sihlea au fost arestaţi, la finele săptămânii trecute, ei fiind acuzaţi de furt şi distrugere prin incendiere, după ce au spart o locuinţă cu scopul de a sustrage bunuri. Pentru a-şi şterge urmele, cei doi au incendiat casa.

Fapta a fost comisă la jumătatea lunii februarie, iar poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gugeşti au ajuns la principalii suspecți săptămâna trecută. Joia trecută, oamenii legii au făcut percheziţii în trei locaţii şi în aceeaşi zi au dispus şi reţinerea principalilor suspecţi. O zi mai târziu, ei au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă şi au primit mandate pentru câte 30 de zile. “(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: -P (…) PAVEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat” (…) şi distrugere (…) –M (…) NICUŞOR DĂNUŢ, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat” (…) şi distrugere (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 08.03.2019 până la data de 06.04.2019. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de consiliu, astăzi, 08.03.2019, ora 16.15”, a hotărât instanţa.

Poliţiştii spun că faptele de furt calificat şi distrugere au fost comise în perioada 12-14 februarie. Astfel, cei doi bărbaţi au intrat în locuinţa unei femei din localitate cu scopul de a sustrage bunuri. În speranţa că nu vor fi niciodată identificaţi şi traşi la răspundere pentru faptele lor, ei au dat foc imobilului după ce au furat bunuri. Prejudiciul creat astfel se ridică la 46.000 lei, după cum spun poliţiştii. “În perioada 12 – 14.02.2018 persoane necunoscute au pătruns în interiorul locuinţei unei femei din comuna Sihlea, prin forţarea şi escaladarea geamului casei şi au sustras mai multe bunuri, iar pentru ascunderea urmelor i-au incendiat locuinţa. A rezultat astfel distrugerea mai multor bunuri și deteriorarea altora, prejudiciul cauzat fiind în valoare totală de 46.000 de lei. În urma cercetărilor şi a celor trei percheziţii domiciliare efectuate, la data de 7 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gugeşti au identificat principalii suspecţi în cauză, şi anume doi bărbaţi, cu vârsta de 40, respectiv 20 de ani, ambii din comuna Sihlea, jud. Vrancea. La data de 8 martie a.c., în urma prezentării acestora Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cei doi fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea. Cercetările continuă, în vederea probării întregii activități infracționale și luării măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here