GALERIE FOTO: Handbal – Politehnica Timișoara a câștigat, la Focșani, Cupa României Fan Courier!

0
564

 

  • În finală, Politehnica a dispus de CSA Steaua București cu 31 – 27 (16-15)
  • În finala mică, Dinamo București – CSM Focșani 2007  32-30 și focșănenii au terminat Final Four pe locul al patrulea

Politehnica Timișoara este câștigătoarea ediției 2018-2019 a Cupei României Fan Courier la handbal masculin. În finala care a avut loc în Sala Polivalentă din Focșani duminică, începând cu ora 17:30, timișorenii au învins Steaua București cu 31-27. La pauză era 16-15, la capătul unei prime reprize în care steliștii au recuperat în ultimele patru minute de la 14-10, la 16-15, pe fondul unei prestații foarte bune portarului Babasafari. În partea a doua a întâlnirii, timișorenii au început în forță, portarul stelist a început să piardă din calitatea intervențiilor și diferența de scor a crescut până la 5 goluri, cât era în minutul 50, 26-21 și cât avea să fie și în minutul 29, 31-16, când nimic nu mai conta. S-a terminat 31-27, cu o echipă a Timișoarei, merituoasă câștigătoare a Cupei României Fan Courier.

În finala pentru locurile 3-4 ale Final Four-ului Cupei României la handbal masculin, la capătul unui joc extrem de spectaculos, Dinamo București s-a impus cu 32-30 (14-14, la pauză), în fața echipei Focșaniului. Gazdele au fost tot timpul jocului foarte aproape de valoroasa formație a oaspeților, au preluat conducerea la 24-22, dinamoviștii au revenit, au trecut la rândul lor în avantaj, pentru ca în minutul 57 scorul să fie din nou egal 29-29. În ultimele 3 minute, cu un om în plus, Dinamo a trecut din nou la conducere, 32-29, iar ultima minge a jocului a adus golul 30 al Focșaniului.

După cele două finale, a avut loc premierea echipelor, făcută de primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, vicepreședintele Federației Române de handbal, Cristina Vărzaru și unul dintre patronii Fan Courier, sponsorul Cupei României.

Au fost premiați și patru dintre jucătorii turneului: cel mai bun jucător Sadoveac, de la Politehnica Timișoara; golgeterul turneului-Florea, de la Steaua București; cel mai bun portar Babasafari, de la Steaua București; trofeul fair playGeorgescu, de la Steaua București.

Publicul focșănean a făcut o veritabilă demonstrație de fair play susținându-și, ca de obicei, în mod excepțional, favoriții în cele două partide ale turneului, dar aplaudând în dese rânduri, ca și la final, celelalte echipe pentru handbalul spectacol oferit cu generozitate sâmbătă, 9 martie și duminică, 10 martie, în Sala Polivalentă din Focșani.

 

Semifinalele Cupei României, jocuri de mare calitate!

Formații

CSM Focșani 2007: Tevzadze, Marocico – Ragea – 1, Pătru – 2, Moisă – 3, Popovici, Hagiu – 1, Miroiu – 5, Bouroș, Țuțu – 1, Hrimiuc – 2, Mocanu – 2, Rață – 1, Eros, Sladic, Năstăsie.

Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Păiuș, Orbovic, Milosevic – 2, Dragas – 3, Trif, Neamțu, Varo, Șania, Pribanic – 1, Sadoveac – 8, Marjanovic – 9, Irimescu, Furak, Cîmpan  – 1, Fenici – 1.

 

În prima semifinală a turneului final al Cupei României Fan Courier  la handbal masculin, sâmbătă, 9 martie, de la ora 15:00, în Sala Polivalentă, CSM Focșani 2007 a întâlnit Politehnica Timișoara, echipă mereu incomodă pentru ea. La fel a fost și de această dată, când focșănenii au condus o singură dată, cu 1-0, după care oaspeții au preluat conducerea și până la pauză aveau un avans de 4 goluri 13-9. Putea fi altfel? Cu siguranță că da, dacă gazdele nu ratau două lovituri de la 7 metri și dacă arbitrii nu i-ar fi ținut în frâu de mai multe ori, așa cum avea să o facă și în repriza a doua.

Partea a doua a meciului a fost începută promițător de CSM 2007 care a s-a apropiat la două goluri, 15-17, însă mai mult nu a putut și din cauza propriilor ratări ori a formei foarte bune a portarilor Timișoarei, a eliminărilor dictate cu larghețe de arbitri împotriva jucătorilor săi. Finalul a adus o diferență de scor nedreaptă între cele două competitoare, care au intrat în ultimele cinci minute cu scorul de 20-17 pentru oaspeți.

Echipa Focșaniului a evoluat la un nivel bun, în multe momente, foarte bun, însă experiența competițională – și prestația individuală a valoroșilor jucători ai Timișoarei, la care s-a adăugat ceea ce am spus mai devreme despre arbitri, a dat o învingătoare, care a meritat, totuși, victoria, dar nu la 7 goluri!

Ca de fiecare dată, handbaliștii focșăneni au avut o susținere excepțională din partea unui public așa cum nu sunt multe în România. Și care a arătat ce înseamnă bun simț, sportivitate în modul în care și-a suținut favoriții.   

 

În a doua semifinală, începută – din cauza turbulențelor provocate de galeriile echipelor bucureștene – la ora 19:00, nu la 17:30 așa cum era programat inițial, s-au întâlnit Steaua București și Dinamo București. Cum a fost meciul!

Steaua București – Dinamo București 26-25 (15-12)

 

Steaua: Răpciugă, Johansson, Becheru, Babasafari, Georgescu – 3, Florea – 10, Constantina, Vegar – 4, Vujic– 1, Aslanian – 5, Merlă, Grbovic -3.

Dinamo: Missaoui, Descat – 6, Mihai, Bannour – 1, Allouini – 4, Grigoraș, Savenco – 2, Szasz – 3, Negru, Șandru – 1, Gavriloaia – 1, Komogorov, Zulfic – 1, Kuduz – 4, Mousavi – 1, Acatrinei – 1.

 

Partida vedetă a primei zile a Final Four a opus cele mai titrate echipe ale handbalului românesc. Iar acestea și-au onorat cărțile de vizită cu un joc spectaculos, cu remarcabile reușite tehnice și tactice. Steliștii au intrat în pauză cu 15-12 și au câștigat cu 26-25, înainte de toate grație formei de senzație a portarului Babasafari!

La meci au asistat circa 1000 de spectatori care au intrat în Sala Polivalentă după ce galeriile echipelor Dinamo și Steaua care au produs grave incidente – poate neobișnuite pentru Focșani –  au fost evacuate de forțele speciale și trimise la București! Focșănenii din tribune au susținut, într-o manieră impecabilă, pe steliștii sau dinamoviștii din teren, bucurându-se de frumusețea handbalului practicat de aceștia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here